- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Βόλου και αθλήτρια κωπηλασίας διεκδικεί το βραβείο καλύτερης Ευρωπαίας αθλήτριας της χρονιάς!

Με μεγάλη ικανοποίηση η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πληροφορήθηκε ότι η μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Βόλου και αθλήτρια κωπηλασίας Σοφία Δαλίδου, προτάθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ως υποψήφια για βράβευση με το Βραβείο PiotrNurowski 2022, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο Ευρωπαίο νέο αθλητή/τρια. Όπως έγινε ευρέως γνωστό, η μαθήτρια κατέκτησε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ και δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο το καλοκαίρι στο Βαρέζε της Ιταλίας. [2]

Υποψήφια για το βραβείο Piotr Nurowski 2023 η Σοφία Δαλίδου

Θεωρώντας ότι το επίτευγμα της αθλήτριας και μαθήτριας Σοφίας Δαλίδου μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τους νέους και νέες σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ΔΔΕ Μαγνησίας συνέταξε επιστολή υπερθεμάτισης της υποψηφιότητας της νεαρής Δαλίδου στην αγγλική γλώσσα την οποία και απέστειλε στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Απόδοση της επιστολής υπερθεμάτισης στην ελληνική γλώσσα παρατίθεται στη συνέχεια:

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να υπερθεματίσουμε υπέρ της υποψηφιότητας της μαθήτριας και αθλήτριας κωπηλασίας του νομού μας Σοφίας Δαλίδου ως καλύτερης Ευρωπαίας νέας Αθλήτριας (Βραβείο Piotr Nurowski 2022), ύστερα από την κατάκτηση νέου Παγκόσμιου ρεκόρ και δύο χρυσών μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο (Βαρέζε Ιταλίας-Ιούλιος 2022).

Η ταυτότητά μας είναι Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Αποτελούμε αποκεντρωμένη Υπηρεσία του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η έδρα μας βρίσκεται στο Βόλο, και έχουμε τη γενική ευθύνη της διοίκησης και του ελέγχου πάνω από 70 σχολικών μονάδων με 1500 εκπαιδευτικούς και περίπου 13.000 μαθητές Γυμνάσιων, Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων και Εκπαιδευτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Καταρχάς, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι, η μαθήτρια Σοφία Δαλίδου πέρα από τις κορυφαίες αθλητικές επιδόσεις σημειώνει και αντίστοιχες κορυφαίες μαθητικές επιδόσεις όντας αριστούχος της Β’ Λυκείου με Μέσο Όρο «Άριστα» ενώ φέτος φοιτά στην Γ’ Λυκείου διεκδικώντας με πολλές αξιώσεις μία θέση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Τα στοιχεία στα οποία βασίζουμε την ως άνω διαβεβαίωση προέρχονται από τον Διευθυντή του 4ουΓΕΛ Βόλου, Δρ Νικόλαο Ιωαννίδη αλλά και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Λυκείου.

Επιπλέον, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Σοφία Δαλίδου αποτελεί έμπνευση για τους συνομηλίκους της, ζωντανό παράδειγμα πραγμάτωσης του Ολυμπιακού ιδεώδους και πρότυπο ήθους και συνέπειας. Τόσο ο Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας κ. Σταμάτης Μπένης, όσο και ο προπονητής της αθλήτριας κ. Συμεών Σάμιος και οι συναθλητές της εγγυώνται για την ποιότητα του χαρακτήρα και την κοινωνική της ευαισθησία.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σε τελετή βράβευσης που τελέστηκε πρόσφατα στα γραφεία της ΔΔΕ Μαγνησίας, η μαθήτρια είχε επαινεθεί δημοσίως από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ Σωκράτη Σαβελίδη, ο οποίος την αποκάλεσε «πρότυπο μαθήτριας για τους υπόλοιπους μαθητές της Μαγνησίας επειδή στο πρόσωπό της συνδυάζονται η άριστη επίδοση στα μαθήματα της και η ταυτόχρονη άριστη επίδοση στον αθλητισμό».

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας θεωρεί ότι στο πρόσωπο της Σοφίας Δαλίδου μετουσιώνεται η προσπάθεια για το «καλὸ κἀγαθό» των Αρχαίων Ελλήνων και στηρίζει σθεναρά την υποψηφιότητά της ως καλύτερου Ευρωπαίου Νέου Αθλητή με το βραβείο Piotr Nurowski Prize 2022.

Διαβάστε επίσης:

“Σαρώνουν” οι ιώσεις στα σχολεία – Καμπανάκι από τους παιδιάτρους – Εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για την υγιεινή στις τάξεις [3]

«Η Φαίη ήταν ένα αγρίμι. Μου λείπουν τα 3 εγγόνια μου»: Η μαμά της 23χρονης εγκύου που βρέθηκε νεκρή σπάει τη σιωπή της [4]

Κεραμέως: Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΔΟΕ για το νέο θεσμό του μέντορα [5]