- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η Mattel συγκεντρώνει τα παλιά παιχνίδια των παιδιών για να φτιάξει με αυτά νέα!

Ένα νέο πρόγραμμα ανακοίνωσε η κορυφαία αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών Mattel, ως μέρος της προσπάθειάς της να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, καλώντας τους γονείς (και τους πελάτες της εν γένει) να της αποστείλουν τα παλιά τους παιχνίδια Mattel, με τα οποία δεν παίζουν πια.

Το πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται PlayBack και αναοκοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, στόχο έχει να κρατήσει όσα υλικά από τα παλιά αυτά παιχνίδια είναι εφικτό και να τα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά παιχνίδια. Η εταιρεία φιλοδοξεί μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, να χρησιμοποιεί αποκλειστικά υλικά ανακυκλώσιμα, ανακυκλωμένα ή βασισμένα σε οργανικά υλικά, τόσο στα παιχνίδια της όσο και στις συσκευασίες τους.

Οι Αμερικανοί σε πρώτο στάδιο πελάτες (Ευρώπη και Ασία θα ακολουθήσουν) καλούνται, λοιπόν, να στείλουν με δωρεάν έξοδα μεταφοράς τα παλιά παιχνίδια σε συγκεκριμένο σημείο, όπου θα γίνεται και η διαλογή και επεξεργασία τους. Τα υλικά που θα επιλέγονται θα χρησιμοποιούνται, έπειτα, στα πλέον δημοφιλή παιχνίδια της φίρμας, όπως οι Barbie, τα Hot Wheels, ο Τόμας το Τρενάκι, το UNO κ.α. Τα μέρη που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας.

Μιλώντας για τη νέα αυτή πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της Mattel Richard Dickson είπε: “Τα παιχνίδια Mattel είναι φτιαγμένα για να αντέχουν και να κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά. Ένα βασικό μέρος της σχεδιαστικής διαδικασίας είναι το αδιάκοπο ενδιαφέρον για καινοτομία και το να βρίσκονται αειφόρες λύσεις κατά την παραγωγή.” Και συνέχισε: “Το πρόγραμμα Mattel Playback αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα όλου αυτού, αφού μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε υλικά από τα παλιά μας παιχνίδια, τα οποία έχουν κάνει τον κύκλο τους, σε νέα προϊόντα.”

Σύμφωνα με μελέτες του Ellen MacArthur Foundation, το 80% όλων των παιχνιδιών της παγκόσμιας αγοράς των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, αποτεφρωτήρες ή στον ωκεανό. Η πλειοψηφία αυτών, μάλιστα, παράγεται με τη χρήση πετρελαίου και έτσι όταν πετιούνται στα σκουπίδια δεν διασπώνται ποτέ εντελώς…

πηγή: greenqueen.com.hk