Αρχική Infokids Υγεία Η μικρή Τέσσα, η πρώτη ασθενής στον κόσμο που θα αποκτήσει μύτη από... εκτυπωτή!

Η μικρή Τέσσα, η πρώτη ασθενής στον κόσμο που θα αποκτήσει μύτη από... εκτυπωτή!

Tessa-Evans (4)

Η ηλικίας δύο ετών Tessa από την Ιρλανδία γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που ονομάζεται πλήρης εγγενής αρινία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει μύτη - Η πάθηση εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της 20ης εβδομάδας κύησης, όταν το υπερηχογράφημα έδειξε ότι η Tessa είχε ένα ασυνήθιστα επίπεδο προφίλ προσώπου
Σε ένα αξιολάτρευτο, δίχρονο κοριτσάκι από την Ιρλανδία, την Tessa Evans, θα γίνει η πρώτη πλαστική επέμβαση ρινικού εμφυτεύματος από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Η μικρή Tessa γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που ονομάζεται πλήρης εγγενής αρινία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει μύτη.

Tessa-Evans (3)
Οι γιατροί στην Ιρλανδία, που την εξέτασαν καθώς μεγάλωνε, διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε καμία άλλη ανωμαλία στο πρόσωπο και το μόνο που έλειπε ήταν η μύτη. Αποφάσισαν με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή (3D) να δημιουργήσουν ένα ρινικό μόσχευμα, το οποίο θα το τοποθετήσουν στη θέση της μύτης. Σιγά σιγά το μόσχευμα θα αναπτυχθεί και ευελπιστούν ότι μετά από χρόνια η μικρούλα θα έχει μια πλήρως σχηματισμένη μύτη.

Tessa-Evans (1)
Η μητέρα της μικρής, Grainne, δήλωσε: «Ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση για όλους μας. Αγαπάμε την Tessa τόσο πολύ και πιστεύουμε ότι είναι πανέμορφη όπως ακριβώς είναι. Τελικά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επέμβαση γιατί ήταν μια ευκαιρία να αλλάξει σταδιακά την εμφάνισή της και να την ομαλοποιήσει, χωρίς ποτέ να γίνει κάποια τομή στο πρόσωπό της. Έχουμε ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα, είναι εξίσου όμορφη με πριν, απλώς υπάρχει λίγο περισσότερη Tessa τώρα».

Κάθε δύο χρόνια η μικρούλα θα μπαίνει στο χειρουργείο και οι γιατροί θα εξετάζουν εάν το μόσχευμα αναπτύσσεται φυσιολογικά σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπό της.

Η κατάσταση της Tessa είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς υπάρχουν μόνο 47 περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί στην ιστορία της ιατρικής.

Πηγή: http://www.protothema.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.