Αρχική Νέα Η Μισέλ Ομπάμα καταγγέλλει το πρόσκομμα των "πολιτισμικών πεποιθήσεων" στην εκπαίδευση των κοριτσιών

Η Μισέλ Ομπάμα καταγγέλλει το πρόσκομμα των "πολιτισμικών πεποιθήσεων" στην εκπαίδευση των κοριτσιών

Η Μισέλ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι πολυάριθμες «πολιτισμικές πεποιθήσεις» που εγείρουν προσκόμματα στην πρόσβαση των κοριτσιών στην εκπαίδευση, λίγο προτού ξεκινήσει μια περιοδεία διάρκειας μιας εβδομάδας στη Μέση Ανατολή, η οποία θα είναι αφιερωμένη στο θέμα αυτό.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έφθασε στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, όπου αναμένεται αύριο να εκφωνήσει μια ομιλία στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση (WISE).

«Δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση της εκπαίδευσης των κοριτσιών εάν δεν προσεγγίσουμε το ευρύτερο θέμα των πολιτισμικών πεποιθήσεων και των πρακτικών που ενδεχομένως συμβάλλουν στη διαιώνιση αυτή της κρίσης» έγραψε η Μισέλ Ομπάμα σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Atlantic.

Υπογραμμίζοντας ότι 62 εκατομμύρια κορίτσια σε ολόκληρο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο, η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου απευθύνει έκκληση να «τεθούν υπό αμφισβήτηση οι νόμοι και οι πρακτικές που εξαναγκάζουν τις γυναίκες στη σιωπή, τις εξευτελίζουν και τις κακοποιούν. Από τους ακρωτηριασμούς των γενετικών οργάνων έως τις αναγκαστικούς γάμους των παιδιών και από τους νόμους που επιτρέπουν τη συζυγική βία σε εκείνους που αδικούν τις γυναίκες στον χώρο της εργασίας».

«Κατά τρόπο κατανοητό, αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται συχνά υπό το πρίσμα των πόρων. (…) Όμως αν και οι επενδύσεις είναι απόλυτα αναγκαίες για να προωθήσουμε το ζήτημα της εκπαίδευσης των κοριτσιών, πολύ απλά δεν επαρκούν» σημείωσε η Ομπάμα.

«Η βελτίωση των σχολικών υποτροφιών, οι τουαλέτες ή τα μέσα μεταφοράς δεν θα έχουν παρά περιορισμένο αντίκτυπο εάν οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν πάντα ως ντροπή το γεγονός ότι ένα κορίτσι έχει περίοδο και απορρίπτουν τα κορίτσια που ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες. Ή δεν τιμωρούν τους βιαστές» προειδοποίησε.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο Κατάρ, η Μισέλ Ομπάμα αναμένεται να επισκεφθεί τα αμερικανικά στρατεύματα στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ, κοντά στη Ντόχα, την έδρα της αμερικανικής Centcom.

Από αυτή τη βάση απογειώνονται κυρίως τα αμερικανικά μαχητικά που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Στο Αμάν της Ιορδανίας η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα επισκεφθεί ένα σχολείο που οικοδομήθηκε με την τεχνική και οικονομική βοήθεια του οργανισμού USAID.

Η Μισέλ Ομπάμα θα επισκεφθεί επιπλέον τον αρχαιολογικό χώρο στην Πέτρα της Ιορδανίας, όπως ο σύζυγός της Μπαράκ Ομπάμα στις αρχές του 2013.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.