Αρχική Νέα Η μητέρα που δεν λέει ποτέ "όχι" στα παιδιά της

Η μητέρα που δεν λέει ποτέ "όχι" στα παιδιά της

article-2605613-1D064A0100000578-268_634x539Ο μεγάλος γιος της Bea Marshall ήταν μόλις 3 ετών, όταν ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε ότι ήθελε να φάει παγωτό για πρωινό. Κι ενώ οι περισσότεροι γονείς θα απέφευγαν να συμμεριστούν αυτή την άποψη και θα προτιμούσαν πιο υγιεινές επιλογές για τα παιδιά τους, όπως τοστ, γάλα ή δημητριακά, η πρωτοπόρος μητέρα ικανοποίησε την επιθυμία του γιου της χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η Bea Marshall είναι υπέρμαχος της αμφιλεγόμενης μεθόδου ανατροφής «Yes Parenting», που έχει ως στόχο την ικανοποίηση των παιδιών ανεξάρτητα από το αίτημα τους.

Η 36χρονη μητέρα από το Sheffield επιτρέπει στους δύο γιους της να επιλέξουν εκείνοι το ωράριο του ύπνου τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν επιθυμούν να παίξουν παιχνίδια στον υπολογιστή αντί να καθίσουν στο τραπέζι για το βραδινό τους γεύμα.

article-2605613-1CF08FE000000578-544_634x473Επιπλέον, τα παιδιά έχουν την ευχέρεια να τρώνε γλυκά πριν το φαγητό, να ζωγραφίζουν τους τοίχους και εάν δεν έχουν όρεξη για διάβασμα μπορούν να παρακολουθήσουν μια ταινία στην τηλεόραση.

Τα όρια και οι κανόνες είναι σίγουρα απαραίτητα εργαλεία, όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών, έτσι ώστε να συμπεριφέρονται σωστά και να σέβονται τους άλλους.

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, το μέσο παιδί ακούει τις λέξεις “όχι” και “δεν” περισσότερες από 148.000 φορές καθώς μεγαλώνει, σε σύγκριση με μερικές μόνο χιλιάδες θετικές αποκρίσεις των γονέων τους.

article-2605613-1D064CFA00000578-906_634x468Η Bea Marshall παραδέχεται ότι ίσως κάποια στιγμή το παράκανε με τη μέθοδο «Yes Parenting», γεγονός το οποίο όμως είχε θετικό αντίκτυπο στα παιδιά. Κάθε φορά που της ζητούσαν παγωτό για πρωινό, εκείνη χωρίς δισταγμό έσπευδε να ικανοποιήσει το αίτημά τους, με αποτέλεσμα αυτό να επαναλαμβάνεται για αρκετό καιρό, ώσπου τελικά τα αγόρια το βαρέθηκαν και υιοθέτησαν μια πιο υγιεινή στάση απέναντι στο φαγητό.

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις άλλων γονέων, οι οποίοι κατακρίνουν τη συμπεριφορά της Bea απέναντι στα παιδιά της. Ωστόσο, η ίδια υποστηρίζει ότι τα αγόρια δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο σχολείο ή στη συναναστροφή τους με τα άλλα παιδιά.

“Επικεντρώνομαι στη σχέση μου με τα παιδιά μου και ακούω αυτά που έχουν να μου πουν. Έχω βρει ένα πραγματικά διαφορετικό τρόπο άσκησης του γονικού ρόλου που με κάνει να νιώθω υπέροχα”, αναφέρει η 36χρονη μητέρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.