Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Η μητέρα της κατανάλωνε αλκοόλ στην εγκυμοσύνη και τώρα η Τζέιντ πάσχει από εμβρυικό αλκοολισμό - Μάθετε για το σύνδρομο

Η μητέρα της κατανάλωνε αλκοόλ στην εγκυμοσύνη και τώρα η Τζέιντ πάσχει από εμβρυικό αλκοολισμό - Μάθετε για το σύνδρομο

φεταλ

Κι όμως, η κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, άφησε τα σημάδια της στη ζωή της 17χρονης Τζέιντ, η οποία εμφανίστηκε στη δημοφιλή εκπομπή This Morning και μίλησε για τις συνέπειες του αλκοόλ στην καθημερινότητά της. Δυστυχώς, όχι της μητέρας της, αλλά στη δικής της.

Όπως δήλωσε στη διάρκεια της εκπομπής, αυτό που την οδήγησε να ψάξει περισσότερο την κατάστασή της ήταν το γεγονός ότι ξέχναγε να κάνει απλά, καθημερινά πράγματα, όπως να κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού ή να πάρει μαζί τα κλειδιά της φεύγοντας.

Η Τζέιντ διάβασε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την άνοια κάποια στιγμή που επισκέφθηκε το γιατρό της. Όταν γύρισε σπίτι, δήλωσε ανήσυχη στη θετή μητέρα της ότι μάλλον πάσχει από άνοια. Αν και η μητέρα της προσπάθησε να την καθησυχάσει, η νεαρή επέμενε πως νιώθει σαν να έχει άνοια, καθώς δυσκολεύεται να θυμηθεί απλά πράγματα.

Η Τζέιντ δεν πάσχει από άνοια αλλά από εμβρυικό αλκοολισμό, δηλαδή ένα σύνολο αναπτυξιακών, πνευματικών και σωματικών διαταραχών που προκύπτουν λόγω κατανάλωσης αλκοόλ από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η Τζέιντ δήλωσε πως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γραφή, αλλά σε καθημερινές δραστηριότητες.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, ο εμβρυικός αλκοολισμός ήταν ένα άγνωστο σχεδόν φαινόμενο. Έτσι, η επίσημη διάγνωση για τη Τζέιντ προέκυψε όταν ήταν ήδη επτά ετών.

Σύμφωνα με τα νέα ερευνητικά δεδομένα, μόλις μία μονάδα αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει το έμβρυο να κινηθεί και να αναπνεύσει έως και για δύο ώρες.

Η ειδικός στον εμβρυικό αλκοολισμό Δρ Mary Mather, η οποία παρευρέθηκε στην εκπομπή This Morning του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο αντίκτυπος του αλκοόλ στην εγκυμοσύνη είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη ουσία. Σύμφωνα με την ειδικό, το αλκοόλ επηρεάζει τόσο την ανάπτυξη του παιδιού όσο και την ικανότητά του να μάθει όσο μεγαλώνει.

Στον εμβρυικό αλκοολισμό επηρεάζεται κατά κύριο λόγο ο μετωπιαίος λοβός, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τις εκτελεστικές λειτουργίες.

Τα άτομα με εμβρυικό αλκοολισμό δυσκολεύονται τρομερά να ανακαλέσουν πληροφορίες, να τοποθετήσουν πράγματα στη σωστή σειρά και να οργανωθούν. Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν σημαντικά από άτομο σε άτομο.

Σύμφωνα με τη Δρ Mary Mather, τα παιδιά με εμβρυικό αλκοολισμό έχουν μικρότερο εγκέφαλο και παράλληλα οι συνδέσεις μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου είναι πιο αδύναμες.
Πηγή: http://www.onmed.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter