Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα "Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό" - Το εργαστήρι της Στέγης ταξιδεύει στο Κιλκίς

"Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό" - Το εργαστήρι της Στέγης ταξιδεύει στο Κιλκίς

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα με το εργαστήριο «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» σε παλιούς και νέους προορισμούς, φέτος με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ.ΑΕ. Πρώτος σταθμός για φέτος είναι το Κιλκίς. Σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Κιλκίς, η Στέγη διοργανώνει ένα μουσικό εργαστήριο με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

Το εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Αρχικά, τα παιδιά γνωρίζουν το χώρο και τους μουσικούς και μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον πειραματίζονται με τα μουσικά όργανα και παράγουν ήχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μικροί μουσικοί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές, συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα με βάση τη μουσική. Στο εργαστήριο αυτό, η μουσική γίνεται η «γλώσσα» επικοινωνίας, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος. Μέσα από τους ήχους, το παιχνίδι και τις εναλλαγές ρόλων, τα παιδιά καλούνται να αισθανθούν την ύπαρξή τους, να εκφράσουν τι νιώθουν και να γνωρίσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών με υπεύθυνη τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου.

Πότε: Σάββατο 3 & 10 Οκτωβρίου και Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015: Η πρώτη συνάντηση είναι μόνο για τους γονείς
Γονείς παιδιών ηλικίας 6-8 ετών, ώρες 10:00-12:00
Γονείς παιδιών ηλικίας 9-12 ετών, ώρες 12:00-14:00

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015: Κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν γονέα
Γονείς και παιδιά 6-8 ετών, ώρες 10:00-12:00
Γονείς και παιδιά 9-12 ετών, ώρες 12:00-14:00

Προϋποθέσεις: Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η παρουσία του γονέα είναι απαραίτητη και στις τρεις συναντήσεις του εργαστηρίου.

Επιπλέον δράσεις: Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, τηλ: 23410 25848 (8:00-12:00 εργάσιμες μέρες για το μουσικό εργαστήριο και για το βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων).

Τόπος διεξαγωγής: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, Τέρμα Σαλαμίνος, 61100 Κιλκίς


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.