Η νέα Barbie θα σε κάνει να ξεχάσεις κάθε ανασφάλεια με το σώμα σου!

Το plus-size μοντέλο Ashley Graham βοήθησε να σχεδιαστεί η νέα, απενοχοποιημένη κούκλα Barbie! Τα αποκαλυπτήρια έγιναν κατά τη διάρκεια των βραβείων Glamour στο Λος Άντζελες, όπου η Graham τιμήθηκε για τη συνεισφορά της στο χώρο της μόδας και το γεγονός ότι προσπαθεί να αποτελεί θετικό πρότυπο για τις νέες γυναίκες.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ μεγαλώνοντας ότι δεν μοιάζω με αυτήν. Απλά νόμιζα ότι ήταν τέλεια. Αν είχα μια Barbie στο μέγεθός μου, θα θεωρούσα ότι το μέγεθός μου είναι φυσιολογικό. Τα νέα κορίτσια πλέον μπορούν να μεγαλώνουν και να βλέπουν ότι τα σώματά τους είναι φυσιολογικά, κάτι που θεωρώ ότι τους δίνει δύναμη και ενθαρρύνει την νέα γενιά», αναφέρει η Graham.

Barbie

Η εταιρεία Mattel που έχει δεχθεί έντονη κριτική στο παρελθόν για τις μη ρεαλιστικές διαστάσεις που έχουν οι κούκλες Barbie, καθώς και για την έλλειψη διαφορετικότητας, δημιούργησε μια νέα σειρά από κούκλες, οι οποίες θα έχουν διαφορετικούς τύπους σώματος και διαφορετικό χρώμα δέρματος.

H Lisa McKnight, SVP της Mattel για το brand της Barbie, ανέφερε στο USA Today ότι η Graham «προκαλεί τη συζήτηση για νόρμες σωματότυπων και πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τα κορίτσια».