Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Αέρινης Πόλης

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Αέρινης Πόλης

H Αέρινη Πόλη είναι μια ομάδα που σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στις ανάγκες του σήμερα των σχολείων της χώρας μας. Ένα μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Αέρινης Πόλης έχει βασιστεί στο πρόγραμμα "Επικοινωνία δίχως βία, για σχολεία δίχως βία" (2011-2012) που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

1. Μαθαίνουμε για τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τις ομάδες που συμμετέχουν, όπως είναι η σχολική τους τάξη και να μπορούν να ανακαλύπτουν τρόπους ώστε να επεξεργάζονται τις διαφωνίες τους.

2. Βάζουμε όρια. Λέμε «Ως εδώ!»

Σε αυτό το πρόγραμμα μαθαίνουμε για τα όρια και τρόπους να μιλήσουμε γι αυτά, να τα καταλαβαίνουμε και να τα σεβόμαστε στην καθημερινή μας ζωή. Τα όρια μοιάζουν να είναι ένας πολύτιμος χάρτης για τη ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους δασκάλους, τους συμμαθητές μας και για όλες γενικά τις σχέσεις μας.

3. Τι γίνεται με τις προσωπικές μας δυσκολίες;

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή, το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να εκφράσουν οι μαθητές τις προσωπικές τους δυσκολίες, αλλά και να καταλάβουν πώς μπορούν να τις εκμεταλλευτούν για να μάθουν ή να βρουν τους δικούς τους τρόπους.

4. Επικοινωνία: Οι διαφορετικές φωνές στο ίδιο καράβι

Όσο μαθαίνουμε πώς να μιλάμε πιο συγκεκριμένα για τις ανάγκες μας, κατανοούμε τον εαυτό μας και τους άλλους καλύτερα. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να εμπνευστούν από τη διαφορετικότητα των φωνών και να ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας, ώστε να κατανοήσουν περισσότερο τον εαυτό τους και τους άλλους.

5. Περπατώντας με τα παπούτσια σου

Ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να δούμε από την οπτική γωνία του άλλου ανθρώπου, να προσπαθήσουμε να βιώσουμε τα συναισθήματά του και να επικοινωνήσουμε μαζί του, αποφεύγοντας οποιαδήποτε κριτική. Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργηθεί η ενσυναίσθηση μέσα από γεγονότα της καθημερινής σχολικής ζωής.

6. ΝΕΟ: Εμβαθύνοντας στη φωνή του τσακαλιού και της καμηλοπάρδαλης

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά ομάδες που έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα 4 πρώτα εισαγωγικά εκπαιδευτικά προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω. Στόχος του προγράμματος είναι να εξασκηθούν οι μαθητές περισσότερο στην επικοινωνία δίχως βία, μέσα από τη γλώσσα του τσακαλιού και της καμηλοπάρδαλης.

7. ΝΕΟ: Συνομιλώντας με τον πλανήτη Γη

Μέσα από ένα οικολογικό παραμύθι οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τα οικολογικά προβλήματα και θα προτείνουν τις δικές τους λύσεις, συνδυάζοντάς το με την έκφραση των συναισθημάτων που νιώθουν γι αυτά τα θέματα.

8. ΝΕΟ: Όλα αυτά που είμαι εγώ!

Οι μαθητές ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν και να αγκαλιάσουν όλες τις πλευρές του εαυτού τους. Ταλέντα, δυσκολίες, ανάγκες, επιθυμίες, όνειρα. Tο πρόγραμμα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο, ώστε να βοηθήσει τόσο τα επιθετικά όσο και τα ντροπαλά παιδιά. Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργια της αυτοεκτίμησης του κάθε μαθητή.

Τα προγράμματα αφορούν παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου (προσαρμοσμένα στην κάθε ηλικιακή ομάδα). Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα είναι 25 παιδιά/έφηβοι.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (Για τα νήπια διαρκούν 1 ώρα και 15 λεπτά)

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (στο χώρο του σχολείου) και 7 ευρώ (στο Θέατρο Αλκμήνη)

Αέρινη Πόλη
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι
Τηλ: 210 8610811
www.aerinipoli.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.