Η νέα ταινία Τομ και Τζέρι στην κορυφή του αμερικανικού box office!

Μπορεί να μετρούν 81 (!) χρόνια παρουσίας στα κινηματογραφικά δρώμενα, όμως όπως αποδεικνύεται η αγάπη του κοινού γι’αυτούς είναι διαχρονική. Η νέα live action ταινία Τομ και Τζέρι, λοιπόν, στην οποία πρωταγωνιστεί και η Chloe Grace Moretz, ήταν αυτή που “έσπασε ταμεία” στο αμερικανικό box office για το 2021, συγκεντρώνοντας 13,7 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο που πέρασε, και ενώ ταυτόχρονα προβαλλόταν δωρεάν και στη συνδρομητική πλατφόρμα HBO Max.

Με τους μισούς κινηματογράφους κλειστούς στις ΗΠΑ, οι εταιρείες παραγωγής αισιοδοξούν πως στοιχεία όπως τα παραπάνω δείχνουν την άνθηση που θα έχει ο κόσμος του θεάματος, όταν η πανδημία φτάσει στο τέλος της. Στη Ν. Υόρκη οι κινηματογράφοι ανοίγουν σήμερα, με χωρητικότητα της τάξης του 25%.

Η νέα αυτή ταινία αποτελεί μία αναπροσαρμογή της κλασικής ιστορίας των Hanna-Barbera και αφηγείται πώς γνωρίστηκαν ο γάτος και ο ποντικός και για ποιον λόγο ξεκίνησε η αντιπαλότητά τους.

Μπορεί οι κριτικές της ταινίας να ήταν μέτριες, ωστόσο είναι βέβαιο πως τα παιδιά στις ΗΠΑ την απόλαυσαν, έστω και ως μια νέα πρόταση στην ανυπόφορη ρουτίνα των τελευταίων μηνών.

Όσο για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα; Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο ελπίζουμε το καλοκαίρι, με το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων.