Αρχική InfoMommy Υγεία Η νυχτερινή εργασία αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών

Η νυχτερινή εργασία αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών

originalΗ νυχτερινή εργασία εκτός του ότι είναι "εχθρός" του ύπνου σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα αυξάνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνο ωοθηκών. Η αυξημένη πιθανότητα ισχύει κυρίως για γυναίκες άνω των 50 ετών. Επειδή όμως ο κίνδυνος δεν φαίνεται να αυξάνει ανάλογα με το πόσες νυχτερινές βάρδιες κάνει μια γυναίκα, άλλοι επιστήμονες εμφανίστηκαν δύσπιστοι για τα συμπεράσματα της νέας μελέτης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Πάρβιν Μπχάτι του Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο «Φρεντ Χάτσινσον», που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής "Occupational and Environmental Medicine", μελέτησαν πάνω από 3.000 γυναίκες (1.100 με προχωρημένο καρκίνο, 389 με αρχικό καρκίνο και 1.832 υγιείς).

Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι νυχτερινή εργασία έκαναν το ένα τρίτο των γυναικών με καρκίνο αρχικού σταδίου, το ένα τέταρτο των γυναικών με προχωρημένο καρκίνο και το ένα πέμπτο των υγιών γυναικών. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική νυχτερινή εργασία αυξάνει κατά 49% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου αρχικού σταδίου και κατά 24% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου προχωρημένου σταδίου, σε σχέση με όσες εργάζονται μόνο την ημέρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.