Η οδηγός αυτού του σχολικού λεωφορείου αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να φοράς κάπα για να είσαι ήρωας

Η Julie Callison, δασκάλα ειδικής αγωγής και οδηγός του σχολικού λεωφορείου του Drew Central School District είχε μια φοβερή (και πανεύκολη!) ιδέα για να βεβαιώνεται, ότι οι μαθητές της θα διαβάζουν κάθε μέρα. Έστησε ένα βιβλιο-καλάθι στο μπροστινό μέρος του πούλμαν που οδηγεί, ώστε κάθε φορά που ένας μαθητής μπαίνει μέσα, να μπορεί να παίρνει και από ένα βιβλίο και να το διαβάζει, είτε από είτε προς το σχολείο.

Μάλιστα, έχει στήσει και ένα πρόγραμμα «ειδικού καλεσμένου αφηγητή», στο οποίο επιστρατεύει παλιούς της μαθητές, για να εμπνεύσει τους μικρούς της μαθητές ακόμα περισσότερο.

Όπως η ίδια λέει: «Φέτος πρόσθεσα ένα καλάθι με βιβλία στο σχολικό μου, για να ενθαρρύνω τους μαθητές μου να διαβάζουν. Η σκέψη μου είναι, όπως θα μπαίνουν οι μαθητές στο σχολικό να μπορούν να παίρνουν έως τρία βιβλία. Αφού τα διαβάζουν, θα μπορούν να τα ανταλλάσσουν με άλλους μαθητές γύρω τους και μετά να τα ξαναβάζουν στο καλάθι, κατεβαίνοντας από το σχολικό. Επίσης, καλώ συχνά παλαιότερους μαθητές μου, να διαβάζουν στους μικρούς, ενώ ζητάω και από τους μικρούς να διαβάσουν στους μεγάλους. Κάθε Παρασκευή απόγευμα, έχουμε έναν ‘Ειδικό Καλεσμένο Αφηγητή’, συνήθως από τα πίσω καθίσματα του σχολικού, οπότε κατά κανόνα είναι μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου. Αυτός επιλέγει ένα βιβλίο, κάθεται στο πρώτο κάθισμα και το διαβάζει μέσω μικροφώνου σε όλα τα παιδιά του πούλμαν. Το λατρεύουν!»

Το σχολείο στο οποίο εργάζεται η Callison, δημοσίευσε μάλιστα, για του λόγου το αληθές, δύο φωτογραφίες από το σχολικό εν αναγνωστική δράση, και -όπως φαντάζεστε- τα επαινετικά σχόλια ήταν χιλιάδες!

Και κάπως έτσι, τόσο απλά και έξυπνα, μία δασκάλα και οδηγός σχολικού λεωφορείου, κάνει τη διαφορά στη ζωή των μαθητών…

Πηγή: popsugar.com