Αρχική Αληθινές Ιστορίες Η οικογένειά του τον θρηνούσε για ένα χρόνο - Ο 10χρονος πρόσφυγας είχε όμως φτάσει στην Ελβετία

Η οικογένειά του τον θρηνούσε για ένα χρόνο - Ο 10χρονος πρόσφυγας είχε όμως φτάσει στην Ελβετία

Για ένα χρόνο, η οικογένειά του θρηνούσε τον χαμό του μικρού Μαχντί. Θεωρούσαν ότι έχει πνιγεί στην προσπάθεια να περάσει από την Τουρκία στη Λέσβο. Αλλά η ανέλπιστη αλήθεια ήταν πως ζούσε στην Ελβετία.

Η οικογένεια από το Αφγανιστάν περίμενε να επιβιβαστεί στις βάρκες για τη Λέσβο, στις αρχές του 2015, όταν ο Μαχντί Ραμπάνι χάθηκε στο πλήθος. Επέστρεψαν στην Τουρκία για να τον ψάξουν, πριν φύγουν για τη Γερμανία, όπου εγκαταστάθηκαν, φοβούμενοι πλέον το χειρότερο.

Ομως, τη Δευτέρα η οικογένεια ενώθηκε και πάλι, καθώς ένας Γερμανός εργαζόμενος στον Ερυθρό Σταυρό εντόπισε τον Μαχντί στη Βέρνη της Ελβετίας, όπου ο 10χρονος ζούσε με μία άλλη οικογένεια από το Αφγανιστάν.

Η αδερφή του Μαχντί είπε στον Ράνι Χιτζάζι του Ερυθρού Σταυρού για τον χαμένο της αδερφό, στο προσφυγικό κέντρο που τους φιλοξενούσε. Εκείνος έψαξε στη Γερμανία και την Αυστρία, πριν στραφεί τελικά στην Ελβετία. «Ηξερα ότι πολλοί άνθρωποι από το Αφγανιστάν πηγαίνουν στην Ελβετία γιατί οι νόμοι της προσωρινής διαμονής εκεί είναι πιο ελαστικοί, εξήγησε ο Χιτζάζι στο Politico.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που μπορώ να δω ξανά τους γονείς μου», δήλωσε το αγόρι μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ανόβερο.

Σύμφωνα με την Europol, τουλάχιστον 10.000 παιδιά- πρόσφυγες, που ταξίδευαν δίχως συνοδεία, έχουν εξαφανιστεί φτάνοντας στην Ευρώπη.

Από iefimerida.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.