- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η “Ολίβια” επιστρέφει με νέες, ακόμα πιο συναρπαστικές βιβλιο-περιπέτειες

H “Ολίβια”, η πρωταγωνίστρια της σειράς παιδικών βιβλίων “Μυστικό τετράδιο” [2]ήταν αυτή που κράτησε την καλύτερη συντροφιά στην 8χρονη κόρη μου στις διακοπές της στην κατασκήνωση. Η μικρή ενθουσιάστηκε από την πρώτη στιγμή που της έκανα δώρο τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς και όταν επέστρεψε από τις διακοπές μου εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν τα πιο… cool βιβλία που διάβασε μέχρι σήμερα!

Ανακαλύψτε τις νέες συναρπαστικές περιπέτειες της Ολίβιας

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφόρησαν τα δύο νέα βιβλία της σειράς που υπόσχονται ακόμα πιο συναρπαστικές περιπέτειες με πρωταγωνίστρια την 7χρονη Ολίβια, ένα αγοροκόριτσο αρκετά δραστήριο και ζωηρό που παρέα με τη φίλη της Ματίλντα σκαρφίζονται και φέρουν εις πέρας ό,τι βάζει ο νους τους.

Η καθημερινότητά τους κάθε άλλο παρά βαρετή μπορεί να χαρακτηριστεί αφού έχουν βαλθεί να φέρουν τα πάνω κάτω, ικανοποιώντας την περιέργεια αλλά και την όρεξή τους να ανακαλύψουν τον κόσμο. Ξεχάστε τις καθωσπρέπει ηρωίδες και ετοιμαστείτε να διασκεδάσετε με τα ακροβατικά κόλπα της Ολίβιας, τις πλάκες που σκαρώνει με την παρέα της, τα ανατρεπτικά πειράματα που διεξάγουν ενόψει της συμμετοχής στο σχολικό Φεστιβάλ Επιστημών και φυσικά με σκηνές από την ζωή της στο σπίτι.

Η Ολίβια είναι μια σύγχρονη ηρωίδα, με την οποία είναι αδύνατον να μην ταυτιστεί κάθε κορίτσι που αγαπά τη δράση! Είναι “ζιζάνιο” και δεν ησυχάζει μέχρι να πραγματοποιήσει αυτό που της μπήκε στο μυαλό.

Τα 4 μυστικά της επιτυχίας της σειράς “Ολίβια – Μυστικό Τετράδιο”

Εκτός από τη σπιρτόζικη γραφή των Meredith Costain και Danielle McDonald αυτό που κάνει τα βιβλία της σειράς να ξεχωρίζουν είναι τα σκίτσα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αφήγησης.

Η δομή του βιβλίου παραπέμπει σε σελίδες κοριτσίστικου ημερολογίου με πλήθος σκίτσων, σχεδιαγραμμάτων και λελογισμένη χρήση κειμένου, γεγονός που δεν κάνει την ανάγνωση βαρετή αλλά αντιθέτως συμβάλλει στο να διαβάζεται πιο εύκολα και ευχάριστα η εκάστοτε ιστορία.

Με έξυπνο τρόπο, οι ιστορίες των βιβλίων προάγουν τις ανθρώπινες αξίες και οξύνουν τη φαντασία των κοριτσιών, ηλικίας 6 ετών και άνω που θα τις διαβάσουν.

Tα βιβλία διαβάζονται αυτοτελώς και κάθε φορά καταπιάνονται με νέες περιπέτειες, ούτως ώστε το παιδί να αναμένει με προσμονή να διαβάσει τα νέα κατορθώματα των πρωταγωνιστών.

Απίθανοι ακροβάτες

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς Απίθανοι ακροβάτες [3]η αεικίνητη Ολίβια αποφασίζει, παρέα με την κολλητή της Ματίλντα, να ανεβάσουν τη μεγαλύτερη και καλύτερη παράσταση με ακροβατικά και ζογκλερικά κόλπα που έχει γίνει ποτέ. Ο ενθουσιασμός των δύο κοριτσιών έχει χτυπήσει “κόκκινο” και προπονούνται εντατικά για να γίνουν τα μεγαλύτερα αστέρια του τσίρκου.

Μέχρι και ξυλοπόδαρα έφτιαξαν από το μηδέν για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στο θέαμα που ήθελαν να ετοιμάσουν. Μάλιστα, γράφτηκαν και σε εργαστήρι τσίρκου για να μάθουν από τους ειδικούς όλα τα μυστικά του καλού ακροβάτη. Και κάπου εκεί ξεκινούν οι μπελάδες. Η θεαματική τσιρκοπαράσταση κινδυνεύει από τη στιγμή που η Ματίλντα φοβάται να κρεμιέται ανάποδα. Τελικά θα καταφέρουν να παρουσιάσουν το ακροβατικό υπερθέαμα που τόσο πολύ επιθυμούν;

Σούπερ Αστεράτες Εφευρέσεις

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς “Σούπερ Αστεράτες Εφευρέσεις” [4], η δαιμόνια Ολίβια ανυπομονεί να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Επιστημών του σχολείου της. Παρέα με τους συμμαθητές και φίλους της δημιουργούν την ομάδα Σούπερ Αστέρια της Επιστήμης και αρχίζουν να αναζητούν ποιο θα είναι το ιδανικό project για να κερδίσουν το πρώτο βραβείο.

Η Ολίβια επιθυμούσε διακαώς να φτιάξουν μια χρονομηχανή, όμως η ομάδα αποφασίζει ότι τα χοροπηδηχτά αβγά είναι το πιο συναρπαστικό και πανεύκολο πείραμα που μπορούν να κάνουν. Μια αναποδιά τους αναγκάζει να εμπνευστούν ένα άλλο πείραμα. Θα προλάβουν να φτιάξουν ένα νέο project και να δώσουν δυναμικά το παρών στην Φεστιβαλική ΕπιστημονοΤετάρτη;

Είναι σίγουρο ότι όποιο κορίτσι ξεφυλλίσει τα βιβλία της Ολίβια, δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστεί και να θελήσει να διαβάσει όλες τις περιπέτειές της!

Η σειρά κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Διόπτρα και αξίζει να μπει στη βιβλιοθήκη κάθε κοριτσιού!