Η Ομάδα Τρομπετίνι αφηγείται… μετά μουσικής γνωστά παραμύθια των Αδελφών Γκριμ (από 16/10)

Μια παρέα από τρομπέτες, μουσικούς και ηθοποιούς αξιοποιεί τους κλασικούς συγγραφείς Αδελφούς Γκριμ και ανακαλύπτει μια νέα αλήθεια για τα παραμύθια! «Ο Παράξενος Μουσικός Ταξιδεύει για Λύση στο Παρίσι» (5ος χρόνος) και «Οι Μουσικοί της Βρέμης & η Τόλμη των Παραμυθιών!». Δύο έργα σε μια άκρως πρωτότυπη και μουσική παρουσίαση στο χώρο των παιδιών, σε συλλόγους, σχολεία και εκδηλώσεις από την Ομάδα ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ.

«Ο Παράξενος Μουσικός Ταξιδεύει για Λύση στο Παρίσι»

Η πρώτη δουλειά της ομάδας ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ ανεβαίνει για 5ο χρόνο και στηρίχτηκε σε μια μικρή και ιδιαίτερη ιστορία των Αδελφών Γκριμ, το «Ένας Παράξενος Μουσικός». Εμείς «υφάναμε» απ’ την αρχή την ιστορία, αξιοποιώντας το μουσικοθεατρικό παιχνίδι και δώσαμε έμφαση στη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας. Ο Παράξενος Μουσικός παίρνει σάρκα και οστά επί σκηνής, προσπαθώντας να ξεγελάσει τα παιδιά, αφού πρωτύτερα έχει ξεγελάσει τα ζώα του δάσους… Δεν υπολογίζει όμως ότι η Νεράιδα της Μουσικής και τα παιδιά… θα του χαλάσουν τα σχέδια!

Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών στις μικρές ηλικίες βοήθησε πολύ ουσιαστικά στο πείραμα που θέλαμε να δοκιμάσουμε… να τα φέρουμε σε επαφή με τη ζωντανή μουσική χάλκινων πνευστών και να «παρέμβουν» τα ίδια τα παιδιά στα παραμύθια δημιουργώντας και εξελίσσοντας την ιστορία τους. Σ’ αυτό το έργο αξιοποιήσαμε μουσική από την προκλασική κυρίως περίοδο, προσθέτοντας κάποιες πινελιές από την εποχή του ρομαντισμού αλλά και από μουσικά κομμάτια του 20ου αιώνα. Μετά την παρουσίαση της παραμυθένιας μας μουσικής ή του μουσικού μας παραμυθιού αν θέλετε, ακολουθεί παρουσίαση των ειδών τρομπέτας καθώς και γνωστά παιδικά τραγούδια!

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ«Οι Μουσικοί της Βρέμης & η Τόλμη των Παραμυθιών»

Η ομάδα ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ συνεχίζοντας την περιπλάνησή της στα παραμυθένια μονοπάτια των αδελφών Γκριμ, διασκεύασε και παρουσιάζει το εξαιρετικό παραμύθι «Οι Μουσικοί Της Βρέμης» χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά δικές της μουσικές και τραγούδια, εμπνευσμένα από την πλοκή αυτού του θαυμάσιου παραμυθιού!

Αυτή τη φορά, οι τρομπέτες μας έχουν για συντροφιά τους την Τόλμη των Παραμυθιών! Ναι σωστά ακούσατε, μια κούκλα μάγισσα που ακούει στο όνομα Τόλμη! Μια κούκλα που ζωντανεύει μόνο στα όνειρα των παιδιών… όπως και τα παραμύθια! Στην ονειροχώρα, η Τόλμη και τα παιδιά οδηγούν τους ήρωες του παραμυθιού με τρόπο τέτοιο που να ανακαλύψουν την κρυμμένη αλήθεια μέσα από τους πολύχρωμους ήχους της τρομπέτας!

Οι Συντελεστές:

Κείμενο: Γιώργος Καλτσούνης
Θεατρική Διασκευή: Αλεξία Γαβρίλη
Σκηνικά: Βαγγελιώ Νικολάου, Άννα Λουκίδη Ανδρέου
Μουσική – Τραγούδια: Γιώργος Καλτσούνης
Κινησιολογική επιμέλεια: Πηνελόπη Μουσγά
Κατασκευή Κούκλας: Κουκλοθέατρο Λαμίας
Κατασκευή Μάσκας: Μαρίνα Ρούσσου
Μουσικοί: Τάσος Βιτσεντζάτος, Γιώργος Καλτσούνης, Άγγελος Τζαμαρίας
Ηθοποιός: Αλεξία Γαβρίλη

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας των παραστάσεων της Ομάδας ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το blog της Ομάδας ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ ή τη σελίδα στο Facebook.