Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Η ομφαλοκήλη στα βρέφη

Η ομφαλοκήλη στα βρέφη

"Όταν ένα μωρό, πριν ακόμη κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωής του παρουσιάσει ομφαλοκήλη, δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε και να ετοιμάζεστε για χειρουργεία", μας λέει ο παιδίατρος Αντώνης Φωκάς. Η ομφαλοκήλη αποτελεί συνήθη τύπο κήλης στα νεογνά και βρέφη.
Σε γενικές γραμμές, η ομφαλοκήλη υποχωρεί μόνη της γύρω στο πρώτο έτος, αρκεί να μη χρησιμοποιείτε επιδέσμους, λευκοπλάστ με κουμπιά ή νομίσματα πάνω στον ομφαλό, γιατί έτσι παρεμποδίζεται η διέγερση των γραμμικών κοιλιακών μυών. Επίσης, πρέπει να διατηρείτε την περιοχή καθαρή και να φροντίζετε να μην τη σφίγγετε με την πάνα. Χειρουργική επέμβαση χρειάζεται μόνο αν είναι πολύ μεγάλη, αν μεγαλώσει μετά το πρώτο έτος, αν επιμένει μετά την ηλικία των 4-5 χρόνων ή αν παρουσιάζει σημεία περίσφιξης, προκαλώντας έντονο πόνο κι εμετό!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.