Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Η «Όπερα της Βαλίτσας» της Λυρικής Σκηνής ταξιδεύει στο Κορωπί και τη Νίκαια (9 και 30/04)

Η «Όπερα της Βαλίτσας» της Λυρικής Σκηνής ταξιδεύει στο Κορωπί και τη Νίκαια (9 και 30/04)

Χάρης Ανδριανός Νίκος Κοτενίδης

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή όπερας, η οποία παρουσιάζεται σε απρόσμενους χώρους, εκτός παραδοσιακών θεάτρων, με συνοδεία πιάνου και με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της ΕΛΣ. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Η νέα παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» διηγείται την ιστορία του Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι, του βλάσφημου άντρα που οι άνδρες θαυμάζουν για το θάρρος του και οι γυναίκες για τη σκανδαλώδη φήμη του. Ο Ντον Τζοβάννι μοιάζει ένας άνθρωπος χωρίς αισθήματα, χωρίς συμπόνια, χωρίς αίσθηση του δικαίου. Ταυτόχρονα όμως ενσαρκώνει τις αξίες του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, του ανθρώπου που είναι κύριος του εαυτού του και των επιθυμιών του, που ορίζει τη μοίρα του και δεν στέκεται πλέον με φόβο απέναντι στο Θεό.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο συνεχίζεται και επισκέπτεται επιπλέον δήμους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

-Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014: Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Κρωπίας

[Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 47, Κορωπί / τηλ.: 210 6626295]

Ώρα έναρξης: 20.00 / Με υπέρτιτλους στα ελληνικά

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Κρωπίας

-Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014: Πολιτιστικός Χώρος Νίκαια "Μάνος Λοΐζος"

[Θηβών 245, Νίκαια, τηλ.: 210 4936680 & 210 4838374]

Ώρα έναρξης: 20.00 / Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, στην είσοδο του Πολιτιστικού Χώρου Νίκαιας “Μάνος Λοΐζος”

Έλενα Κελεσίδη

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης

Σκηνικά: Βασιλική Παπαδοπούλου / Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου

Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας

Μουσικολογική επιμέλεια: Δημήτρης Γιάκας

Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

Διανομή

Ντον Τζοβάννι: Νίκος Κοτενίδης

Διοικητής/Μαζέττο: Κώστας Ντότσικας

Ντόννα Άννα: Μαρία Μητσοπούλου

Ντον Οττάβιο: Νίκος Στεφάνου

Ντόννα Ελβίρα: Έλενα Κελεσίδη

Λεπορέλλο: Χάρης Ανδριανός

Tσερλίνα: Δέσποινα Σκαρλάτου


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.