Η Παιανία απέκτησε και 4ο παιδικό σταθμό – Χαράς ευαγγέλια για τα νηπιάκια των Μεσογείων

paian_ps1Με κάθε επισημότητα και σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 29 Ιουνίου τα εγκαίνια του 4ου Παιδικού Σταθμού Παιανίας στην οδό Πεδουλά Κύπρου ύστερα από πέντε ολόκληρα χρόνια. Ο νέος αυτός παιδικός σταθμός – ένα διώροφο κτίριο – έχει συνολική επιφάνεια 660 τ.μ. Όπως αναφέρει το Notionatolika.gr έπειτα από τις κατάλληλες επιδιορθώσεις λόγω του ότι επί μια πενταετία το κτίριο παρέμενε κλειστό (εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο, αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού, κουζίνα επαγγελματικών προδιαγραφών κ.λπ.), έγινε ένας άρτια εξοπλισμένος και υπερσύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 60 παιδιών (βρεφών και νηπίων).

paian_ps2

Ο 4ος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Παιανίας – Γλυκών Νερών περιλαμβάνει:

• Υπόγειο με λεβητοστάσιο, λινοθήκη, πλυντήρια, σιδερωτήριο, αποθήκη τροφίμων, γενικές αποθήκες, αποδυτήρια και WC προσωπικού.

• Ισόγειο με φωτεινές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, σύγχρονη κουζίνα για την προετοιμασία του φαγητού με άριστες συνθήκες υγιεινής, γραφείο προσωπικού, τουαλέτες για τα παιδιά και για άτομα ΑΜΕΑ και βοηθητικούς χώρους.

• Α΄ όροφο με αίθουσα απασχόλησης, χώρο ύπνου, κουζίνα, βοηθητικούς χώρους και WC για νήπια.

• Αύλειο Χώρο

paian_ps4

Ο σταθμός αυτός, στελεχωμένος με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό λειτουργεί 4 τμήματα: Δύο βρεφικά (9 – 19 μηνών και19 μηνών – 2,5 ετών), ένα με προπρονήπια και ένα με προνήπια, καλύπτοντας ανάγκες παραμονής, καθημερινής φροντίδας, ημερήσιας διατροφής, διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας.

paian_ps5

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του σταθμού, προσπελάστηκαν χάρη στις μεθοδευμένες προσπάθειες του δημάρχου Σπύρου Στάμου και του Προέδρου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Κώστα Χουλιαρά καθώς και σύσσωμου του Δ.Σ. του Φορέα.

paian_ps6