Η Παιδειατροφή καλεί τους δήμους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας

fat_kids
Η Εθνική Συντονιστική Ομάδα του Προγράμματος Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ καλεί τους Δήμους ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία από το Δεκέμβριο του 2008 και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου EPODE, του μεγαλύτερου δικτύου με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας παγκοσμίως, που συγκεντρώνει περισσότερα από 25 προγράμματα, σε 15 χώρες επηρεάζοντας 150 εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο. Στόχος του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι η εκπαίδευση του πληθυσμού στον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής για τη μείωση των ποσοστών της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.paideiatrofi.org

Από τον Οκτώβριο του 2013, ξεκινάει στους Δήμους του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, η υλοποίηση της νέας ενότητας «Κινούμαστε και μας αρέσει» που προωθεί τη φυσική δραστηριότητα και τη μείωση του χρόνου που περνούν τα παιδιά μπροστά σε οθόνες. Κεντρικό μήνυμα της ενότητας είναι το ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινή μας ζωή, ευχάριστα χωρίς ιδιαίτερο κόστος και ειδικό εξοπλισμό.

Στόχος του προγράμματος είναι η επέκταση του προγράμματος σε ακόμα περισσότερους Δήμους έτσι ώστε η προσπάθεια πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας να είναι πιο ευρεία και αποτελεσματική.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ μπορούν να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013 με την:
κα Τίνα Βούλγαρη, Project Coordinator,
Τηλ: 210-8956518,
E-mail: tina@paideiatrofi.org