Η παρέμβαση που ανάγκασε την Νίκη Κεραμέως να αναστείλει τις σχολικές εκδρομές στην Ιταλία

Όπως ενημερωθήκαμε από τη σελίδα του Δήμου Φυλής στο Facebook χάρη στην σημερινή παρέμβαση του βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα και του αναπλ. Δημάρχου και Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια, απετράπη η αυριανή εκδρομή μαθητών του Λυκείου Φυλής στην Ιταλία και κατ΄ επέκταση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,  αποφάσισε την αναστολή όλων των μαθητικών εκδρομών στην Ιταλία λόγω της έξαρση του κορονοϊού.

Πώς πάρθηκε η απόφαση για την αναστολή των εκδρομών στην Ιταλία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δ. Φυλής, 0 μεγάλος αριθμός κρουσμάτων του κορωναϊού, στη γειτονική Χώρα, ανησύχησε το Νίκο Χατζητρακόσια, εκείνος επικοινώνησε άμεσα, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, με τον Θανάση Μπούρα, ο οποίος απευθύνθηκε, αμέσως, στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός, μετά από επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε να ματαιωθεί η εκδρομή.

Η ανακοίνωση του προέδρου δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Δ. Φυλής

“Λυπάμαι, ιδιαίτερα, για η ματαίωση της εκδρομής, γιατί την περίμεναν με ενθουσιασμό τα παιδιά. Επίσης δεν παραγνωρίζουμε ότι, για την πραγματοποίησή της, έχουν επιβαρυνθεί, οικονομικά, οι οικογένειές τους. Όμως η υγεία είναι το παν και δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή της Υπουργού, ώστε να παρακάμψουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ληφθεί άμεσα η απόφαση ματαίωσης της εκδρομής. Το μυαλό όλων μας είναι τώρα στον φίλο Ιταλικό Λαό που δοκιμάζεται και ελπίζουμε ότι θα ελεγχθεί, γρήγορα, η μετάδοση του ιού που ήδη ξεπερνάει τα 150 κρούσματα, με τρεις νεκρούς. Ευχαριστώ την Υπουργό Νίκη Κεραμέως και το Βουλευτή Θανάση Μπούρα για την άμεση ανταπόκρισή τους”, τόνισε χαρακτηριστικά, ο Νίκος Χατζητρακόσιας.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Φυλής

Ματαιώθηκε από την Υπουργό Παιδείας, με παρέμβαση Μπούρα-Χατζητρακόσια, εκδρομή του Λυκείου Φυλής στην ΙταλίαΤην…

Gepostet von ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ Municipality of Fyli am Sonntag, 23. Februar 2020