Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Η παιδική παχυσαρκία "εχθρός" των καλών σχολικών επιδόσεων

Η παιδική παχυσαρκία "εχθρός" των καλών σχολικών επιδόσεων

bigstockphoto_School_Children_229967-753340Μειωμένες επιδόσεις στο σχολείο παρουσιάζουν τα παχύσαρκα παιδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών του Βερολίνου (WZB), οι οποίοι μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο η παχυσαρκία επηρεάζει τις επιδόσεις των μαθητών στο δημοτικό και το γυμνάσιο, αλλά και τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά. Όπως διαπίστωσαν, τα παιδιά που είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα συνήθως παίρνουν χαμηλότερους βαθμούς από ό,τι εκείνα που έχουν φυσιολογικό βάρος, γεγονός που συμβαίνει ανεξάρτητα από παράγοντες όπως η καταγωγή και το οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο της οικογένειάς τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση των ερευνητών, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Zeitschrift fűr Soziologie», η παχυσαρκία προκαλεί στα αγόρια λιγότερα προβλήματα από ό,τι στα κορίτσια σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές τους σχέσεις, επειδή τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού εναντίον τους είναι πολύ λιγότερα συγκριτικά με εκείνα που υφίστανται τα κορίτσια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που συνδέει την παχυσαρκία με τις σχολικές επιδόσεις. Μάλιστα, τα αποτελέσματα αυτά είναι πολύ σημαντικά, καθώς μόνο στη Γερμανία το  15% των παιδιών και των εφήβων ηλικίας από τριών έως 17 ετών είναι υπέρβαρα και το 6% αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.