Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Η Πέμη Ζούνη απαγγέλει χορικά της "Αντιγόνης" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (13/6)

Η Πέμη Ζούνη απαγγέλει χορικά της "Αντιγόνης" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (13/6)

Xorika_AntigoniΣτο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει τα χορικά από την τραγωδία Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε απαγγελία της Πέμης Ζούνη και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Νίκου Ξανθούλη.

Στα χορικά της Αντιγόνης, ο Σοφοκλής, αρχίζοντας από τον ίδιο τον άνθρωπο και τις κατακτήσεις του, αναφέρεται στην εξουσία των θεών, στον έρωτα, στο διονυσιακό πνεύμα και τη λογική, προσδίδοντάς
τους πανανθρώπινη διάσταση. Η ομορφιά των εικόνων, που δημιουργεί με το λόγο του ο μεγάλος δραματουργός, συνάδει με τα εκθέματα που μπορούν να ανακαλύψουν οι επισκέπτες στις αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τα χορικά μελοποιήθηκαν στα αγγλικά, στη δόκιμη καλλιτεχνική μετάφραση των Robert Littman και Ruth Fainlight, και ερμηνεύονται από τον Νίκο Μερτζάνο. Η ελληνική μετάφραση είναι του Κώστα Γεωργουσόπουλου. Ο Αλέκος Χρηστίδης στα κρουστά και ο συνθέτης στην αρχαία λύρα συνοδεύουν την απαγγελία και το τραγούδι.

Η είσοδος στο μουσείο για την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη μετά τις 6.45.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44
210 8217 724


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.