Αρχική InfoTeens Νέα Η περιπέτεια 12χρονου πρόσφυγα με ένα νεφρό στο ταξίδι του προς την Ελλάδα

Η περιπέτεια 12χρονου πρόσφυγα με ένα νεφρό στο ταξίδι του προς την Ελλάδα

afffga1Ο Hafiz είναι 12 χρονών και κατάγεται από το Αφγανιστάν. Πριν από ένα μήνα περίπου ξεκίνησε το ταξίδι του με τον αδερφό, τη θεία και τα ξαδέρφια του. Όταν ήταν 5 χρονών ξαφνικά αρρώστησε πολύ βαριά. Οι γιατροί κατάλαβαν ότι ο Hafiz έχει μόνο ένα νεφρό.

Μετά από πολλά ταξίδια σε διάφορες χώρες οι γιατροί κατάφεραν να του δώσουν φάρμακα τα οποία κρατάνε τον Hafiz στη ζωή. Πριν από 11 μέρες ενώ περνούσε από την Τουρκία προς τη Μυτιλήνη, έχασε τα φάρμακα και τη συνταγή του. Από τις 6 Αυγούστου και ενώ πέρασε κάποιες λιγοστές μέρες στη Μυτιλήνη και την Αθήνα, έμεινε χωρίς φάρμακα. Την Πέμπτη 13 Αυγούστου πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να φύγουν για την Ειδομένη και στη συνέχεια στην ΠΓΔΜ με προορισμό τη βόρεια Ευρώπη. Η υγεία του Hafiz όμως δεν του επέτρεψε να συνεχίσει το ταξίδι του γιατί δεν έπαιρνε φάρμακα εδώ και μέρες.

Η καρδιά του δεν χτυπούσε καλά, τα πνευμόνια του δεν δούλευαν σωστά και η πίεσή του είχε ανέβει πάρα πολύ. Ευτυχώς, οι εθελοντές της ομάδας Refugee Solidarity Movement Thessaloniki πρόλαβαν να τον πάνε στο νοσοκομείο. Μετά από πάρα πολλές εξετάσεις οι γιατροί της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κατάφεραν να κρατήσουν σταθερή την κατάστασή του.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι αν συνέχιζε το ταξίδι δεν θα μπορούσε να μείνει στην ζωή ούτε 24 ώρες. Ο Hafiz έχει καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια και πολύ υψηλή πίεση μεταξύ πολλών άλλων. Η υπόλοιπη οικογένεια, 4 μικρά παιδιά, 3 γυναίκες και 2 άντρες βρίσκονται στο σπίτι ενός από τους εθελοντές της ομάδας.

Πηγή: Refugee Solidarity Movement Thessaloniki


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.