Αρχική InfoDad Η περιπέτεια ενός πατέρα που προσέλαβε άνδρα των ειδικών δυνάμεων για να πάρει πίσω την 5χρονη κόρη που είχε αρπάξει η πρώην γυναίκα

Η περιπέτεια ενός πατέρα που προσέλαβε άνδρα των ειδικών δυνάμεων για να πάρει πίσω την 5χρονη κόρη που είχε αρπάξει η πρώην γυναίκα

2B1516E100000578-3184611-Desperate_Craig_Michael_35_has_told_of_how_he_resorted_to_hiring-a-5_1438682118792Ο Michael Craig, βίωσε μια περιπέτεια που θυμίζει κατασκοπική ταινία προκειμένου να πάρει την 5χρονη κόρη του από την πρώην γυναίκα του και μητέρα της, όταν η εκείνη πήρε το παιδί κι εξαφανίστηκε. Ο 35χρονος πατέρας αναγκάστηκε να προσλάβει άνδρα των ειδικών δυνάμεων και να περάσει μήνες σχεδιάζοντας την "επιχείρηση" επιστροφής της κόρης του σε αυτόν, όπως άλλωστε όριζε και η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών.

Η οικογένεια ζούσε ήδη στην Κύπρο από το 2005, όταν η πρώην σύζυγος Marta Swinarska, πήρε την μικρότερη από τις δύο κόρες, λέγοντας πως πρέπει να πάει στην Πολωνία γιατί πέθανε ο παππούς της. Με την απόφαση του δικαστηρίου να ορίζει πως η επιμέλεια των παιδιών ανήκει στον πατέρα, ο 35χρονος απευθύνθηκε στις αρχές όπου κατήγγειλε την πρώην σύζυγο του για απαγωγή ανηλίκου, όταν αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί. Με τις αρχές να μην δείχνουν προθυμία να τον βοηθήσουν στο πρόβλημα του, ο Βρετανός κ. Michael, πέρασε 2,5 χρόνια και ξόδεψε 35 χιλιάδες λίρες προσπαθώντας να πάρει την κόρη του πίσω.

Ο πατέρας ξεκίνησε από την Κύπρο, συνοδευόμενος από έναν άνδρα των ειδικών δυνάμεων που προσέλαβε ο ίδιος για αυτόν ακριβώς το λόγο, πήγε στην Πολωνία, όπου πήρε το παιδί σχεδόν δια της βίας, από την οικογένεια της πρώην συζύγου του, έφτασε οδικώς στην Αυστρία, μέσω Τσεχίας, και από εκεί πήρε μαζί με την κόρη του ξανά την πτήση για την Κύπρο.

Σε πολλούς η δραματική επιχείρηση διάσωσης του παιδιού μπορεί να μοιάζει με απαγωγή, όμως η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό,  εξήγησε ο πατέρας σε συνέντευξή του. "Είχα δίκιο και το νόμο με το μέρος μου, έπρεπε όμως να δράσω μόνος μου, αφού το δικαστήριο έμενε απλά στην δικαίωσή μου, χωρίς να ορίζει κανέναν τρόπο ώστε το παιδί μου να επιστρέψει στην οικογένεια μας", λέει.

abduction-326814

Ήταν τον Οκτώβρη του 2011 όταν η Swinarska του ανακοίνωσε πως πρέπει να ταξιδέψει στην Πολωνία και του πρότεινε να πάρει τις κόρες τους Crystal Castalia μαζί της. Εκείνος της το αρνήθηκε λέγοντας πως θα μείνουν μαζί του στην Κύπρο. Λίγο αργότερα η πρώην σύζυγος εξαφανίστηκε έχοντας πάρει μαζί τη μικρότερη από τις δύο κόρες. Ο Michael ισχυρίζεται πως μία εβδομάδα αργότερα η μητέρα επιχείρησε να πάρει και τη μεγαλύτερη κόρη όταν εκείνη ήταν στο σχολείο, απ' όπου και τον ενημέρωσαν για την εμφάνιση και την πρόθεση της Swinarska, πετυχαίνοντας να μείνει το παιδί στην Κύπρο με τον πατέρα του.

Στην προσπάθειά του να πάρει πίσω την μικρή Crystal, ο Μichael έφτασε μέχρι και στο δικαστήριο της Χάγης, με την υπόθεση να εκδικάζεται τον Ιανουάριο του 2012. Η πρώην σύζυγός ισχυρίστηκε πως έπρεπε να πάρει τα παιδιά εξαιτίας του εθισμού του συζύγου της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά αλλά και την κακομεταχείριση που υφίσταντο τόσο εκείνη όσο και οι κόρες τους, εξαιτίας αυτού του εθισμού. Ο Michael αρνείται τις κατηγορίες και λέει πως "δεν είναι παρά ψέματα που χρησιμοποιεί για να αιτιολογήσει την πράξη της και αυτό έγινε σαφές στους δικαστές".

Άλλωστε στον 35χρονο πατέρα έγιναν εξετάσεις και δεν βρέθηκε κανενός είδους ουσία στον οργανισμό του που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της Swinarska. Όταν ο Michael αποφάσισε να δράσει μόνος του, κατέστρωσε το σχέδιο του, πήρε τον "συνεργάτη" του και πήγαν στην Πολωνία, όπου οι αρχές τους είπαν πως δεν έχει καταστεί δυνατό να εντοπίσουν μητέρα και παιδί.

Τους εντόπισε ο ίδιος, περίμενε 12 ημέρες τις κατάλληλες συνθήκες για να υλοποιήσει το σχέδιο και όταν αυτές παρουσιάστηκαν, άρπαξε την κόρη του από τον πρώην πεθερό του όταν ο άνδρας των ειδικών δυνάμεων τον ψέκαζε με σπρέι πιπεριού και έτρεξε στο αυτοκίνητο που τους περίμενε.

Τον περασμένο Μάιο, η Swinarska καταδικάστηκε για απαγωγή ανηλίκου και της επιβλήθηκε 18μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.