Αρχική InfoSchool Λύκειο Η περιπέτεια των μαθητών που εξαπατήθηκαν από το ταξιδιωτικό γραφείο συνεχίζεται - Μόνο 4 από τους 60 μαθητές πήγαν στο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

Η περιπέτεια των μαθητών που εξαπατήθηκαν από το ταξιδιωτικό γραφείο συνεχίζεται - Μόνο 4 από τους 60 μαθητές πήγαν στο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

σχολικη-εκδρομήΔύο 24ωρα μετά την αναβολή του ταξιδιού της αποστολής του Ηρακλειώτικου λυκείου στην Κωνσταντινούπολη επειδή το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει τη διοργάνωσή του «κρέμασε» τη σχολική κοινότητα το κλίμα στο 2ο Λύκειο είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Cretapost.gr μαθητές, καθηγητές και γονείς είναι εξοργισμένοι και όπως έλεγαν σήμερα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων «δεν είναι μόνο το ζήτημα της οικονομικής ζημιάς που έχουμε υποστεί, είναι και το ηθικό μέρος της υπόθεσης. Ένα ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο και εμπιστευτήκαμε μας εξέθεσε απέναντι σε 7 ευρωπαϊκές χώρες που μας περίμεναν στην Κωνσταντινούπολη αλλά και απέναντι στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη».

Ως λύση ανάγκης, για να μπορέσει το 2ο Λύκειο να εκπροσωπήσει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius αναχωρούν σήμερα αεροπορικώς για την Πόλη, με έξοδα του ίδιου του προγράμματος, δηλαδή της ΕΕ, 4 μαθητές της Β΄ Τάξης του Λυκείου με δύο συνοδούς καθηγητές προκειμένου να παρουσιάσουν στο πλαίσιο των εργασιών του προγράμματος τη πολύμηνη δουλειά που έκαναν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της διμερούς αποστολής, παραμένουν καθηλωμένα στο Ηράκλειο, λόγω πλήρους οικονομικής αδυναμίας να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητες τους.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η αποστολή του 2ου Λυκείου Ηρακλείου στην Κωνσταντινούπολη ήταν διπλή. Την αποτελούσαν συνολικά 60 μαθητές και 12 ενήλικες, καθηγητές και γονείς των παιδιών. Το ένα μέρος της αποστολής θα συμμετείχε στο πρόγραμμα Comenius και το άλλο μέρος και πολυπληθέστερο, θα συμμετείχε σε ένα διμερές πρόγραμμα με το σχολείο υποδοχής της Πόλης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.