Η πιο τρυφερή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία από έναν μικρό αναγνώστη του infokids.gr

«Μια φορά και έναν καιρό στη Μαγική χώρα των Χριστουγέννων, δηλαδή στην Xmas-Land, μαζεύτηκαν τα ξωτικά, οι νεράιδες και τα παιδιά για να κάνουν συμβούλιο. Συμβούλιο γιατί λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, κάποιος έλειπε από την χαρούμενη παρέα, κάποιος σημαντικός! Τα ξωτικά και οι νεράιδες μετρούσαν ξανά και ξανά τα παιδάκια και πάντα έβγαζαν να λείπει ένα! «Πώς θα γίνει η μεγάλη γιορτή, αν λείπει ένα από τα παιδάκια μας;» είπε θλιμμένη η νεράιδα του χιονιού. Ποιος λείπει, ποιος λείπει; αναρωτιόντουσαν τα παιδάκια, κοιτάζοντας μια αριστερά και μια δεξιά… «Λείπει η μικρή Χριστινούλα από την Ελλάδα!» είπε ο Giovanni…

…και θα ήθελα πάρα πολύ να είναι μαζί μας αυτήν την ωραία και κρύα μέρα. Να στείλουμε ένα γράμμα στον Αη-Βασίλη όλοι μαζί, να μας κάνει δώρο το εισιτήριο για να έρθει η μικρή Χριστινούλα κοντά μας. Θα ζητήσουμε μόνο το εισιτήριο και τίποτα άλλο για να πραγματοποιηθεί σίγουρα η ευχή μας. Και όσο θα περιμένουμε την Χριστινούλα να έρθει θα ετοιμάσουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, στρούντελ, κουλουράκια, πουτίγκα και γαλοπούλα. Θα στολίσουμε το δέντρο με πολλές πολύχρωμες μπάλες και γυαλιστερά στολίδια και θα βάλουμε σε όλο το σπίτι κόκκινες γιρλάντες. θα στρώσουμε το τραπέζι για όλους με το ωραίο τραπεζομάντιλο της γιαγιάς της Έντιθ από την Σουηδία και θα χρησιμοποιήσουμε τα καλά πιάτα, του Πιέρ από την Γαλλία,τα ασημένια μαχαιροπήρουνα του Μαρτίνεζ από την Ισπανία και τα κρυστάλλινα ποτήρια του Μάρκ απο την Λουιζιάνα της Αμερικής.

Και όταν όλα θα είναι έτοιμα, θα πάμε με το μεγάλο λεωφορείο , όλοι μαζί να υποδεκτούμε την Χριστινούλα στο αεροδρόμιο.Θα γυρίσουμε όλοι μαζί σπίτι και θα φάμε, θα πιούμε θα βγάλουμε φωτογραφίες, θα τραβήξουμε βίντεο και θα περάσουμε τα πιο ωραία Χριστούγεννα. Την επόμενη μέρα θα πουλήσουμε τις φωτογραφίες στα περιοδικά και θα μαζέψουμε χρήματα για τα παιδάκια που δεν είναι τυχερά όπως εμείς.

Υγεία και χαρά σε όλα τα παιδάκια του κόσμου.

Ζώνιος Σ.