- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

“Η Πισπιρίγκου αγωνιά για τα πορίσματα για τα παιδιά της” – Ασφυκτικός θάνατος για Μαλένα και Ίριδα – “Έρχονται” νέες διώξεις

Η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, [2] αναφορικά με την προανάκριση που διεξάγεται για τα αίτια θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. [3]

Τόσο οι τοξικολογικές εξετάσεις στο εργαστήριο του ΑΠΘ ολοκληρώνονται όσο και οι ιστολογικές εξετάσεις στο παθολογοανατομικό εργαστήριο της Ιατρικής Αθηνών.

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα παραδοθούν τα αποτελέσματά τους στους δύο αρμόδιους ιατροδικαστές Νίκο Καλογρηά και Νίκο Καρακούκη, οι οποίοι με την σειρά τους θα παραδώσουν το τελικό τους πόρισμα στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, αξιολογώντας όλα τα ευρήματα σε συνάρτηση με όσα είχαν ήδη από τις νεκροψίες και αναμένονται περαιτέρω κινήσεις της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τοξικολογικά δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι ύποπτο, ωστόσο στις ιστολογικές εξετάσεις έχουν προκύψει πολύ σοβαρές ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Ασφυκτικός ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας – Η ώρα των απαντήσεων

Πιο συγκεκριμένα, στις ιστολογικές εξετάσεις από την εικόνα που έως τώρα υπάρχει, δεν είναι αιτία θανάτου ο φλεβόκομβος στην Ίριδα, αλλά η υποξία όπως και στην Μαλένα.

Στην Ίριδα εκτός των ηπατικών αλλοιώσεων και του πνευμονικού οιδήματος, όπως βρέθηκε και στην Μαλένα, εντοπίστηκαν επιπλέον στον εγκέφαλό της αιμορραγικές διηθήσεις, συμβατές με υποξία.

Πάντως σίγουρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η υποξία από τυχόν παθολογικά αίτια, άρα θεωρείται ως μάλλον πιθανόν να κλείσει η υπόθεση με ασφυκτικό θάνατο και στις δύο περιπτώσεις δι’ αποκλεισμού άλλων τυχόν περιπτώσεων και βέβαια σε συνδυασμό με τα νεκροτομικά ευρήματα που ήδη είχαν οι ιατροδικαστές.

Μάλιστα, τα περισσότερα στοιχεία που έριξαν φως στην υπόθεση προήλθαν από τις ιστολογικές εξετάσεις της Ίριδας, το 6,5 μηνών βρέφος που πέθανε στην κούνια του σπιτιού του με την μητέρα, αλλά και τη θεία της Δήμητρα Πισπιρίγκου να είναι οι μόνες παρούσες.

“Έρχονται” νέες διώξεις

Αναφορικά με την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, αυτή θεωρείται εντελώς «δεμένη» και η κύρια ανάκριση οδηγείται και για αυτή την υπόθεση σε πορεία ολοκλήρωσης.

Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας αν και το πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, θα οδηγήσει σε νέα κατηγορητήρια.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Στο μεταξύ στην Πάτρα αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών προκειμένου να πάρει καταθέσεις από δέκα πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Πρόκειται για τον ίδιο τον Μάνο Δασκαλάκη, τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, την Ελένη Λεγάτου (μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου), τον πατριό της Ρούλας Πισπιρίγκου, τον πατέρα και τη μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη, τη νονά της Τζωρτζίνας, τον Γιάννη (εξωσυζυγική σχέση Ρούλας), μία γειτόνισσα (είχε σχέσεις με την οικογένεια και κρατούσε την Τζωρτζίνα) καθώς και την «νταντά» της Τζωρτζίνας (πρόκειται για φίλη του ζευγαριού που κρατούσε συχνά το παιδί όταν υπήρχαν διενέξεις, τσακωμοί και χωρισμοί).

Παρακολουθεί ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Θέλουμε να φωτιστεί το ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Η κατηγορουμένη αρνείται ότι χορήγησε η ίδια την κεταμίνη. Η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι. Αν δε “χάθηκε” από την κεταμίνη τότε τίθεται σε αμφισβήτηση η ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου [4]. Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο προκλήθηκε από κεταμίνη. Δε θέλουμε να παραταθεί η διαδικασία. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημά μας επειδή το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε υποστεί ζημιά από φυσικό φαινόμενο. [5] Αυτό, βέβαια, δεν το επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, που λέει ότι μπορεί να κάνει την εξέταση», εξήγησε ο ίδιος.

«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη. Αν αποδειχτεί ότι η κεταμίνη δεν είναι η αιτία θανάτου του παιδιού, κακώς συζητάμε για αυτήν, δεν υπάρχει αμέλεια από τους γιατρούς, δεν υπάρχει πρόθεση από τη μητέρα, και ανατρέπεται η αιτία θανάτου. Η θέση της κατηγορουμένης είναι πάντα η ίδια. Πρώτη φορά άκουσε τη λέξη κεταμίνη λίγο πριν τη σύλληψή της», σημείωσε ο δικηγόρος.

H Πισπιρίγκου παρακολουθεί τα όσα ακούγονται και ενημερώνεται καθημερινά από τον δικηγόρο της και αγωνιά σχετικά με τα πορίσματα που αφορούν στα δύο παιδιά της.

 “Kανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα”

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα”.

“Το πρόβλημα σε κάθε δικαστική διαδικασία, είναι ότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Υποθέσεις που τις θεωρούσαμε χαμένες έχουν νικηήσει στο δικαστήριο. Άνθρωποι είναι αυτοί που κρίνουν.”

Για την επανεξέταση του αίματος της Τζωρτζίνας, αναφέρει πως “δεν πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση, αλλά ζητούν έναν επανέλεγχο.”

Και τόνισε πως “Να ελέγξουμε όλες τις φαρμακευτικές χωρητικότητες που βρέθηκαν στο αίμα του παιδιού μεταξύ των οποίων και της κεταμίνης.”

Διαβάστε επίσης:

«Ποιον θα πει μπαμπά το 30 ημερών εγγόνι μου;»: Ξεσπά ο πεθερός του 22χρονου – Συγκλονίζει η σύζυγος [6]

Το μεσημέρι η κηδεία του 22χρονου πατέρα- Βάφτισαν το γιο του και του έδωσαν το όνομά του – “Να σαπίσεις στη φυλακή” λέει η χήρα [7]

Πανελλήνιες 2022: Αυτά είναι τα θέματα που “έπεσαν” σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές [8]