Η Πορτοκαλόπιτα της Θείας Βάσως

portokalopita

Υλικά Για τη Ζύμη

1 πακέτο φύλλο κρούστας
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
4 αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φακελλάκι Μπέϊκιν Πάουντερ
2 βανίλιες

Για το Σιρόπι

3 ποτήρια νερό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1½ ποτήρι ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη εκτός του φύλλου κρούστας και τα ανακατεύουμε. Τέλος κόβουμε με το χέρι μας το φύλλο κρούστας (όλο το πακέτο) σε κομματάκια.
Κατόπιν ρίχνουμε το χυλό σε ένα ταψάκι (μεσαίο, όχι πολύ μεγάλο) και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C για περίπου 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ… έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι μας, το αφήνουμε να κρυώσει και αφού η πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη, τη κόβουμε με ένα μαχαιράκι, και όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το κρύο σιρόπι ή το αντίθετο.

Tip: Σερβίρεται αφού κρυώσει με λίγη κανέλα και ταιριάζει φοβερά με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Πανεύκολη συνταγή, γρήγορη και πολύ μα πάρα πολύ νόστιμη!!!
Μπράβο θεία Βάσω!!!

ΚΑΛΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!