Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Η πρώην σύζυγος του συντρόφου μου δεν θέλει να του δώσει το παιδί για διανυκτέρευση..."

"Η πρώην σύζυγος του συντρόφου μου δεν θέλει να του δώσει το παιδί για διανυκτέρευση..."

Divorce1Έχω παντρευτεί εδώ και ένα χρόνο. Είμαι 32 ετών. Ο σύζυγός μου είχε χωρίσει όταν τον γνώρισα. Έχει ένα παιδάκι 3 ετών τώρα, πληρώνει 400 ευρώ και είναι ένστολος. Αποκτήσαμε ένα κοριτσάκι το οποίο είναι 5 μηνών και κάναμε πολιτικό γάμο. Η πρώην του θύμωσε όταν έμαθε μέσα σε ένα χρόνο όλη την αλλαγή του συζύγου μου. Είμαι κι εγώ ένστολη. Τώρα μετακομίσαμε και δεν θέλει να του δώσει το παιδί για διανυκτέρευση που είναι πάνω από 3 ετών. Μπορεί να μην της δώσει τη διατροφή τέλος του μήνα ή θα έχει θέμα με την υπηρεσία του σαν δημόσιος υπάλληλος; Μπορεί να δίνει λιγότερα χρήματα επειδή τώρα απέκτησε κι άλλο μωρό και οι υποχρεώσεις είναι πολλές; Πρέπει να της κάνει μήνυση που δεν εφαρμόζει η πρώην του την απόφαση του δικαστηρίου; Τι προβλήματα μπορεί να μας δημιουργήσει; Εγώ μπορώ να πηγαίνω μαζί του με τη μπέμπα μας όταν βλέπει το παιδάκι του καθότι πλέον έχουμε παντρευτεί ή θα εκνευριστεί η πρώην του και θα μου δημιουργήσει προβλήματα;

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Είναι άλλο θέμα η διατροφή και άλλο η επικοινωνία. Έτσι, θα πρέπει να είναι συνεπής στην καταβολή της διατροφής, γιατί διαφορετικά θα έχει συνέπειες, οι οποίες είναι και ποινικές. Όσον αφορά τη μείωση της διατροφής λόγω της αλλαγής της οικογενειακής του καταστάσεως, μπορεί να το ζητήσει από το δικαστήριο. Ως προς την επικοινωνία, αν αυτή δεν έχει καθορισθεί με ιδιωτικό συμφωνητικό, μπορεί να ζητήσει από το δικαστήριο με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων καθορισμό επικοινωνίας με διανυκτέρευση.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555, +306932618706

Fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.