Αρχική InfoMommy Υγεία Η Roche σχεδίασε διαγνωστική εξέταση για τον εντοπισμό του ιού HTLV σε ασκούς αίματος

Η Roche σχεδίασε διαγνωστική εξέταση για τον εντοπισμό του ιού HTLV σε ασκούς αίματος

aima

Οι ανθρώπινοι λεμφοτρόποι ιοί (HTLV) τύπου I και II είναι ρετροϊοί απαντούν σε περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Μπορούν να μεταδοθούν από τη μητέρα στο παιδί κατά τον θηλασμό, μέσω ετεροφυλοφιλικής ή ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής, μέσω κοινής χρήσης μολυσμένης σύριγγας ή με τη χορήγηση μολυσμένων παραγώγων αίματος.
Από τις δύο μορφές, ο HTLV-I είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη κλινική σημασία και συνδέεται άμεσα με μια απειλητική για τη ζωή νόσο, τη λευχαιμία/λέμφωμα εκ λεμφοκυττάρων στους ενηλίκους (ATLL), αλλά και μια καταβλητική πάθηση που ονομάζεται «μυελοπάθεια/τροπική σπαστική παραπάρεση σχετιζόμενη με τον ιό HTLV» (HAM/TSP). Η λοίμωξη από τον ιό HTLV εμμένει εφ' όρου ζωής και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία θεραπεία που να εξαλείφει τον ιό από τον οργανισμό.

Η Roche ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διαθέτει στην αγορά τη μέθοδο ανοσοπροσδιορισμού Elecsys® HTLV-I/II, μια διαγνωστική εξέταση που βοηθά στον εντοπισμό αντισωμάτων έναντι του ιού HTLV τύπου Ι/ΙΙ σε ασκούς αίματος για τον έλεγχο της αιμοδοσίας και σε δείγματα ρουτίνας για διαγνωστική χρήση. Η μέθοδος σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των κέντρων αιμοδοσίας και των κλινικών εργαστηρίων, με στόχο την αξιόπιστη και αποδοτική ανίχνευση του ιού. Η συγκεκριμένη εξέταση συμπληρώνει την πιο ολοκληρωμένη σειρά διαγνωστικών λύσεων για την ασφάλεια του αίματος που προσφέρεται σήμερα στην αγορά.

Όπως αναφέρει ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics Division, «Υπάρχουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι με λοίμωξη HTLV‑I/II σήμερα σε όλον τον κόσμο και πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν ότι είναι φορείς. Εάν δεν εντοπιστεί ο ιός σε έναν φορέα, ο κίνδυνος εξάπλωσης της λοίμωξης αυξάνεται. Η Roche βρίσκεται στην ιδανική θέση να βοηθήσει τα κέντρα αιμοδοσίας να βελτιώσουν την απόδοση των εξετάσεών τους, χάρη στην ευρεία σειρά των προϊόντων μας και στις ενοποιημένες εργαστηριακές λύσεις μοριακών και ορολογικών εξετάσεων που προσφέρουμε».

Η άριστη ευαισθησία της εξέτασης ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να μην εντοπιστεί μια λοίμωξη HTLV σε αρχική ή σε χρόνια φάση, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης της λοίμωξης. Η υψηλή ειδικότητα της ανάλυσης διευκολύνει τη σαφή και συνεπή ερμηνεία των αποτελεσμάτων σε όλα τα στάδια της νόσου, με ελάχιστες ανάγκες επανεξέτασης, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση για το εργαστήριο καθώς και η υψηλότερη δυνατή ασφάλεια για τον ασθενή. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εξέταση επιτρέπει στους επαγγελματίες της υγείας να πραγματοποιήσουν μια μεμονωμένη ανάλυση μέσα σε 18 λεπτά, ώστε να εξασφαλίζεται η παροχή παραγώγων αίματος έγκαιρα και με ασφάλεια.

Πληροφορίες για τη Roche Diagnostics στον τομέα των λοιμωδών νοσημάτων
Η Roche προσφέρει διαγνωστικές λύσεις στον τομέα των λοιμωδών νοσημάτων εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και οι μέθοδοι που έχει αναπτύξει χρησιμοποιούν τεχνολογίες ειδικά σχεδιασμένες για τις πλατφόρμες ορολογικού και μοριακού ελέγχου της εταιρείας. Οι πρώτες μέθοδοι ανοσοανάλυσης υψηλής ποιότητας Elecsys® παρουσιάστηκαν το 1996 και έκτοτε έχουν αναπτυχθεί πάνω από εκατό εξετάσεις, καθώς και μια νέα γενιά πλήρως αυτοματοποιημένων αναλυτών cobas®, με στόχο τη βελτιωμένη λήψη ιατρικών αποφάσεων, τον καλύτερο προγραμματισμό εργασιών και την υψηλότερη απόδοση.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.roche.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.