- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η Ρούλα «σπάει» την σιωπή της για τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας και την ύποπτη ουσία που βρέθηκε

Πάτρα: Απειλές από τη Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε η παιδοψυχολόγος που ερμήνευσε τη ζωγραφία της Τζωρτζίνας

Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα [2].  Από τις έρευνες δεν προέκυψαν παθολογικά αίτια στο θάνατο της Τζωρτζίνας, εντοπίστηκε όμως μια ουσία στις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού.

Πρόκειται για την ουσία τροπονίνη [3] η οποία ήταν αυξημένη στο 418 από 15. Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από το εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν σταλεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η ειδικευόμενη παθολογικής, ανατομικής και βιοπαθολογίας, Μαριάνα Βουδούρη [4], έκανε λόγο για μια πολύ περίεργη υπόθεση που θέλει προσεχτική έρευνα. “Αν η τροπονίνη είναι σε αυξημένα επίπεδα υπάρχουν πολλά σενάρια. Πρέπει οι αρμόδιοι να εξηγήσουν γιατί βρέθηκε και πώς” πρόσθεσε.

Τι απαντά η Ρούλα για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Η μητέρα της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου σε επικοινωνία που είχε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αφού επανέλαβε ότι δεν συμβουλεύθηκε ποτέ χαρτορίχτρες και καφετζούδες αλλά και ότι εμφανίζονται δήθεν μάρτυρες στα κανάλια που μιλούν για την υπόθεση, μίλησε και για την ουσία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ύποπτη ουσία που ανιχνεύθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. «Είναι φάρμακο από την αγωγή της» είπε.

Τι λέει το περιβάλλον της μητέρας για την ουσία

Mάλιστα σε χθεσινές του δηλώσεις πρόσωπο από το περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου μιλώντας στο Τ-LIVE [5]τόνισε ότι , το 9χρονο κορίτσι έπαιρνε για μήνες μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα. Εκτός όμως, από αυτά, η Τζωρτζίνα σύμφωνα με το περιβάλλον της μητέρας, λάμβανε και κάποια ηρεμιστικά.

«Η Τζωρτζίνα έπαιρνε για μήνες φάρμακα. Εκτός από τα μυοχαλαρωτικά και τα αντιεπιληπτικά φάρμακα, έπαιρνε και ηρεμιστικά. Η θεραπεία που ακολουθούσε κάθε ημέρα ήταν συγκεκριμένη.

Στο νοσοκομείο, στο Ρίο, όταν μπήκε τον Ιανουάριο έπαιρνε τα φάρμακα που της δίναμε και έξω, απλά είχαν προσθέσει και κάποια περισσότερα αντιεπιληπτικά φάρμακα για τους σπασμούς.

Όταν η Τζωρτζίνα έμπαινε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έκανε τα επεισόδια γιατί την κρατούσαν μία μέρα.

Η Τζωρτζίνα έκανε τα επεισόδια ανά 48 ώρες. Τα φάρμακα της Τζωρτζίνας, τα άλλαξαν στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Άλλαξαν τα φάρμακά της δύο ημέρες πριν πεθάνει. Δεν άλλαξε όλη η αγωγή που λάμβανε αλλά κάποια φάρμακα.

“Κοιμόταν 24 ώρες. Κοιμόταν από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.”

Αυτό είναι σίγουρο.  Της έδωσαν και βαρβιτουρικό. Το παιδί μετά το τελευταίο επεισόδιο κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε ξανά ποτέ. Κοιμόταν 24 ώρες. Κοιμόταν από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.

Η μητέρα της, τη ξύπνησε για λίγο για να μιλήσει με βιντεοκλήση με τον πατέρα της.

Για την ακρίβεια δεν μπορούσε να μιλήσει, μόνο γέλαγε. Ήταν κουρασμένη, ίσα που άνοιξε τα ματάκια της. Το παιδί τράβαγε πολλά με τα επεισόδια που πάθαινε.

Η μητέρα είναι πανέτοιμη να καταθέσει στις Αρχές. Η αλήθεια δεν αλλάζει, όποια στιγμή και να την πεις».

Τι είναι η ουσία τροπονίνη

Όπως είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, η τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. «Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου γιατί σημαίνει ότι η παροχέτευση θα είναι μειωμένη σε αίμα στο μυοκάρδιο. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε στην εκπομπή ο κ. Λέων.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί θα έχουν διερευνήσει το εύρημα αυτό χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «εκκωφαντικό». Τόνισε επίσης ότι ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα θα δώσει στοιχεία για την καρδιακή λειτουργία του παιδιού και των ρυθμών της καρδιάς.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μάνος Δασκαλάκης παίρνει θέση για την συμμετοχή του στο Χ-Factor – Η επιθυμία της Τζωρτζίνας [6]

Ξεκινά το πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός» για ΑμΕΑ από 16 ετών και άνω [7]

Ποιο παιδί θα πει “όχι” σε πασχαλινή Volta με απεριόριστο παιχνίδι; [8]