Αρχική InfoMommy Υγεία Η Sanofi και η Regeneron παρουσίασαν κλινικά δεδομένα για το Alirocumab στο 63ο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας

Η Sanofi και η Regeneron παρουσίασαν κλινικά δεδομένα για το Alirocumab στο 63ο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας

injection

Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. ανακοίνωσαν ότι δεδομένα από κλινικές μελέτες για το alirocumab παρουσιάστηκαν στο 63ο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (American College of Cardiology/ACC), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ στις 29-31 Μαρτίου. Το alirocumab είναι ένα υπό έρευνα μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει στο PCSK9 (proprotein convertase subtilisin/kexin type 9), το οποίο εντάσσεται σήμερα σε μελέτες Φάσης 3.

"Το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας (ACC) σηματοδοτεί την έναρξη της παρουσίασης δεδομένων από τις Φάσης 3 μελέτες ODYSSEY στη διάρκεια του 2014, με τα πρώτα πλήρη αποτελέσματα από τη Φάσης 3 μελέτη ODYSSEY MONO", δήλωσε ο Jay Edelberg M.D., Ph.D., Επικεφαλής της Μονάδας Ανάπτυξης και Κυκλοφορίας PCSK9 (Development and Launch Unit) του Ομίλου Sanofi. “Παρουσιάζουμε νέα δεδομένα από τη χορήγηση δοσολογικού σχήματος 150mg διάρκειας 24 εβδομάδων σε άτομα που δεν λάμβαναν στατινοθεραπεία, καθώς και μακροπρόθεσμα δεδομένα από ασθενείς με ετερόζυγη οικογενή υπερχοληστερολαιμία.”

“Παρόλο που είναι διαθέσιμες θεραπείες μείωσης των επιπέδων λιπιδίων, εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν είναι σε θέση να ελέγχουν επαρκώς τα επίπεδα των χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών,” δήλωσε ο George D. Yancopoulos, M.D., Ph. D., Chief Scientific Officer της Regeneron και Πρόεδρος των ερευνητικών εργαστηρίων της Regeneron. “Σχεδιάσαμε το ισχυρό Φάσης 3 πρόγραμμα ODYSSEY που περιλαμβάνει 14 μελέτες με περισσότερους από 23.500 ασθενείς και ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε δεδομένα Φάσης 3 από την πλειοψηφία των κλινικών μελετών ODYSSEY αργότερα στη διάρκεια του έτους.”

Η Sanofi και Regeneron αναπτύσσουν το alirocumab ως μια δυνητικά νέα θεραπεία για ασθενείς που διατρέχουν μέτριο και υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επίτευξη αποτελεσματικού ελέγχου των επιπέδων των χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL). Η Sanofi και η Regeneron σχεδιάζουν να υποβάλουν αιτήσεις για έγκριση του alirocumab σε ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο με βάση το κλινικό πρόγραμμα Φάσης 3 ODYSSEY.

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.