Η Σάσα Βούλγαρη διαβάζει Οδύσσεια για εφηβικό και ενήλικο κοινό στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η Σάσα Βούλγαρη ξεκινά μια πιο συστηματική ενασχόληση με το αρχαίο έπος. Είναι δοκιμασία για μια αφηγήτρια και μάλιστα Ελληνίδα να καταπιαστεί με την απόδοση του Ομηρικού έπους. Είναι όμως κι ένα όνειρο ζωής, καθώς μια τέτοια προσπάθεια χρήζει μεγάλης αφηγηματικής εμπειρίας ώστε να αποδοθεί σωστά το πλούσιο νόημα, το μέτρο και ο ρυθμός, η μουσικότητα της ομηρικής γλώσσας.

Η Σάσα Βούλγαρη επιθυμεί να ξεκινήσει το ταξίδι αυτό μαζί με τους ακροατές της, όχι σε μια αυστηρή μορφή παράστασης, αλλά σε μια ανοιχτή ανάγνωση – ακρόαση με απώτερο στόχο να ξαναβρεί τον αρχαίο αφηγηματικό δρόμο των ραψωδών των τότε… παραμυθάδων!

Με λιτά εκφραστικά μέσα, εκκινεί από το ίδιο το κείμενο χρησιμοποιώνατας ίσως και συγκριτικά διαφορετικές μεταφράσεις – αποδόσεις, χωρίς την εμπλοκή μουσικής ή σκηνοθεσίας ή άλλων επικουρικών «τεχνασμάτων»: Η γλώσσα πρωταγωνιστεί. Η Ομηρική πανέμορφη γλώσσα! Ενίοτε ίσως και να διανθίζεται με πολύ μικρά αποσπάσματα από το αρχαίο κείμενο.

Η προσπάθεια της στηρίζεται στη μαθητεία χρόνων στη φωνητική μέθοδο της αείμνηστης Μίρκας Γεμεντζάκη κι αποτελεί φόρο τιμής στην ίδια, αλλά και σε ένα σχέδιο απόδοσης της Οδύσσειας που δεν πρόλαβε να ευοδοθεί καθώς διεκόπη από το αναπόφευκτο.

Οδύσσεια: Γυμνή Φωνή – Work in Progress
με την προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη

ΡΑΨΩΔΙΑ Ι, Κυκλώπεια – αποσπάσματα

Για παιδιά από 11 ετών και ενήλικες

Παραστάσεις για το κοινό: Παρασκευές 18 & 25 Νοεμβρίου

Πρωινές παραστάσεις για σχολεία:
Κάθε Τρίτη (10:00-11:00) για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου – Λυκείου
Από 27 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου 2017

Το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή είναι 6 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 10:00-14:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο τηλέφωνο 210 36 11 206 (εσωτ. 1042) κα. Λίνα Παπαευαγγέλου.

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης

Ίδρυμα Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
Τηλ: 210 36 11 206
E-mail: info@thf.gr
www.thf.gr