Αρχική InfoMommy Μόδα & Ομορφιά Η Shiseido σταματά τα πειράματα σε ζώα

Η Shiseido σταματά τα πειράματα σε ζώα

r-SHISEIDO-ANIMAL-TESTING-large570

Η ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiseido ανακοίνωσε πως σταματά τα πειράματα καταλληλότητας των προϊόντων της σε ζώα, την ίδια ώρα που η Ε.Ε. σκοπεύει να απαγορεύσει τα προϊόντα που παράγονται με αυτές τις διαδικασίες.

Η απόφαση της εταιρείας θα ισχύσει από τον Απρίλιο σε όλες τις μονάδες παραγωγής της, αλλά και σε όλες τις συνεργαζόμενες εταιρείες, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Shiseido πάντως επισημαίνει πως ο νέος αυτός κανονισμός θα έχει ορισμένες εξαιρέσεις: οι δοκιμές σε ζώα θα πραγματοποιούνται όταν αποτελούν το μοναδικό τρόπο για να αποδειχθεί ότι ένα προϊόν είναι αβλαβές, αλλά και σε χώρες που αυτές οι δοκιμές είναι υποχρεωτικές προτού ένα προϊόν καταλήξει στην αγορά.

Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων ζητούν εδώ και πολλά χρόνια από τις εταιρείες καλλυντικών και άλλες επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν με άλλες μεθόδους τις δοκιμές σε ζώα.

Η Ευρώπη αποτελεί πολύ σημαντική αγορά για την Shiseido.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.