Αρχική InfoMommy Υγεία Η Siemens παρουσιάζει την πρώτη αυτοματοποιημένη και ποσοτική εξέταση TSI του θυρεοειδούς για τη νόσο Graves

Η Siemens παρουσιάζει την πρώτη αυτοματοποιημένη και ποσοτική εξέταση TSI του θυρεοειδούς για τη νόσο Graves

Η νόσος Graves είναι η πιο κοινή μορφή υπερθυρεοειδισμού και χαρακτηρίζεται από την παρουσία αντισωμάτων TSI, τα οποία εντοπίζονται σε ποσοστό ανώτερο του 90% των ασθενών. Τα αντισώματα TSI μιμούνται τη δραστηριότητα των αντισωμάτων TSH, γεγονός που οδηγεί στην αυξημένη παραγωγή της θυρεοειδούς ορμόνης. Αν ο ασθενής δεν λάβει θεραπεία, η νόσος Graves μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή, σε γενετικές ανωμαλίες, σε θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, ακόμη και να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς. Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες να προσβληθούν από τη νόσο Graves είναι 10-20 φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με τους άνδρες.

H Siemens Healthcare Laboratory Diagnostics ανακοίνωσε την πρώτη στον κλάδο αυτοματοποιημένη ποσοτική εξέταση της θυρεοδιεγερτικής ανοσοσφαιρίνης (TSI), η οποία χρησιμοποιείται για τη διαφορική διάγνωση της νόσου Graves, μιας αυτοάνοσης διαταραχής, η οποία προσβάλλει περίπου 32 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η εξέταση είναι διαθέσιμη μέσω των συστημάτων ανοσολογικής δοκιμής IMMULITE 2000 και IMMULITE 2000 XPi της Siemens.

Αντίθετα με τις εξετάσεις TRAb (εξετάσεις αντισωμάτων υποδοχέα TSH), οι οποίες εντοπίζουν αμφότερα τα διεγερτικά και ανασταλτικά αντισώματα, η εξέταση TSI της Siemens εντοπίζει μόνο τα αντισώματα που διεγείρουν τον θυρεοειδή, τα οποία αποτελούν τη σαφέστερη ένδειξη της νόσου Graves. Αυτό καθιστά την εξέταση υψηλής ευαισθησίας, βοηθώντας στη διάγνωση της νόσου. Με κλινική ευαισθησία και ακρίβεια της τάξης του 98,3% και 99,7% αντιστοίχως, η νέα εξέταση TSI της Siemens προσφέρει στα εργαστήρια ένα γρήγορο, εύκολο και συγκεκριμένο διαγνωστικό εργαλείο για την εκτίμηση της νόσου Graves.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.