Αρχική Infokids Υγεία Η σημασία του φαρμακείου στο σπίτι μας - Αυτά είναι τα φάρμακα που όλοι πρέπει να έχουμε ανά πάσα στιγμή

Η σημασία του φαρμακείου στο σπίτι μας - Αυτά είναι τα φάρμακα που όλοι πρέπει να έχουμε ανά πάσα στιγμή

medicine cabinet.jpg.838x0_q67_crop-smartΛίγο το καλοκαίρι, λίγο η θάλασσα, λίγο η ανεμελιά του κλασσικού Έλληνα πολίτη, δεν σε βάζει στην διαδικασία της σκέψης ότι ένα φαρμακείο στο σπίτι είναι απαραίτητο και πολλές φορές σωτήριο για την ζωή ενός δικού μας ανθρώπου αλλά και για εμάς τους ίδιους τονίζει η Μάλλιου Αγγελική, Γυμνάστρια Αποκατάστασης Παθήσεων & Τραυματισμών Msc, Νοσηλεύτρια, φοιτήτρια Ιατρικής.

Είναι επιτακτική η ανάγκη λοιπόν, όλοι μας να έχουμε ένα μικρό φαρμακείο ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε θέματα και προβλήματα υγείας τα οποία μπορεί να προκύψουν από το πουθενά, όπως συνήθως συμβαίνει σε όλους μας. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, αλλά πρέπει πάντα να αποθηκεύουμε τα φάρμακά μας σε ένα ασφαλές και εύκολα προσβάσιμο μέρος και πρέπει πάντα να τα βάζουμε πίσω μετά τη χρήση ή να τα αντικαθιστούμε σε περίπτωση έλλειψής τους.

Να σιγουρευτούμε πως όλοι στο σπίτι μας, γνωρίζουν πού βρίσκεται το κουτί με τα φάρμακα ή το ντουλάπι φαρμάκων. Εάν έχουμε μωρά ή μικρά παιδιά, ισχύει προφανώς το αντίθετο: Κρατάμε τα φάρμακά μας σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος που να είναι κλειδωμένο και που να μην το βλέπουν τα παιδιά και σιγουρευόμαστε ότι όχι μόνο είναι εύκολο να μην το φτάσουν αλλά ΑΝΕΦΙΚΤΟ!

Επίσης, το κρατάμε οργανωμένο: Το να αναγκαστούμε να ψάχνουμε για ένα φυλλάδιο οδηγιών χρήσης τριγύρω, επειδή δεν το είχαμε βάλει πίσω στο κουτί την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσαμε αυτό το φάρμακο, είναι πάρα πολύ δύσκολο ιδιαίτερα την στιγμή που θα το χρειαστούμε άμεσα.

Απαραίτητο επίσης και πολύ σημαντικό είναι να ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξης και τις ενδείξεις ηλικίας των φαρμάκων, εάν έχουμε τους σωστούς επιδέσμους και προϊόντα πρώτων βοηθειών, και κυρίως λίστα με τηλέφωνα τα οποία μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την εξοικονόμηση χρόνου.

Να έχουμε πάντα σημαντικά τηλέφωνα έκτατης ανάγκης στο ντουλάπι φαρμάκων, όπως αυτά του ασθενοφόρου, του γιατρού μας και του φαρμακείου, ή ανοιχτών τηλεφωνικών γραμμών (π.χ. ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή για δηλητηρίαση).

Ένα πλήρες λοιπόν φαρμακείο σπιτιού θα πρέπει να περιλαμβάνει :

Υγρά : Οινόπνευμα-οξυζενέ-αιθέρα-γλυκερίνη-αντισηπτικό-αμμωνία-ιώδιο

Αλοιφές: εγκαυμάτων-αντισταμινικές-αναλγητικές-κορτιζονούχες

Υλικά: βαμβάκι-γάζες-επιδέσμους-λευκοπλάστ-σύριγγες-βελόνες-θερμόμετρο

Αμπούλες: κορτιζόνη-αδρεναλίνη-αντιπυρετική-αναλγητική

Δισκία:αντιεμετικά-αντιβιοτικά-αντιπυρετικά-αντιφλεγμονώδη-γαστροανθεκτικά-ηρεμιστικά

Διαβάστε επίσης:

Τι θα πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του σπιτιού μας;

Έχουμε πολλά φάρμακα «χύμα» στο σπίτι. Θα ήθελα να μου πείτε ποια ακριβώς είναι τα απαραίτητα για το «φαρμακείο» ενός σπιτιού.

Γονείς, μη δίνετε στα παιδιά σας τα φάρμακα με το κουταλάκι


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.