Αρχική InfoMommy Νέα Η σχέση των Ευρωπαίων με τη θρησκεία

Η σχέση των Ευρωπαίων με τη θρησκεία

atheoi

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρες της Ευρώπης, αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι είναι από τους πλέον θρησκευόμενους λαούς, ενώ το ποσοστό των ανθρώπων που παρακολουθούν τακτικά θρησκευτικά δρώμενα μειώνεται σταθερά σε όλη την Ευρώπη με την πάροδο των ετών.

Σίγουρα οι συνήθειες διαφέρουν πολύ απο χώρα σε χώρα και αυτό επηρεάζει και τη θρησκευτική συνείδηση των ανθρώπων. Σύμφωνα με την τελευταία Ευρωπαική κοινωνική  έρευνα, πάνω από το 60% των Τσέχων δηλώνουν ότι πότε δεν παρακολουθούν θρησκευτικά δρώμενα, με εξαίρεση  ειδικές περιπτώσεις όπως γάμοι και βαπτίσεις. Σε Γαλλία, Βρετανία και Βέλγιο τα οποία είναι επίσης κοσμικά κράτη πάνω από το μισό των ερωτηθέντων δεν παρακολουθεί ποτέ θρησκευτικά τελετουργικά. Η πιο συνεπείς μεταξύ των 28 χωρών βρίσκονται σε Κύπρο και Ελλάδα όπου μόνο το 2,4% και 4,0% λένε ότι δεν πηγαίνουν στην εκκλησία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.