Η συγκινητική ζωγραφιά – «ευχαριστώ» αυτού του μαθητή αποκαλύπτει γιατί οι δάσκαλοι είναι σπουδαίοι

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις, που όταν γράφονται αυτές οι γραμμές ένα χαμόγελο διαγράφεται στο πρόσωπο. Από τις ιστορίες που εμείς οι απ’ έξω δύσκολα μπορούμε να νιώσουμε στο 100%.

Οι ιστορίες που ξεπηδούν μέσα από τις σχολικές αίθουσες, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τους δασκάλους είναι οι πιο όμορφες από όλες και η ευκαιρία να τις μοιράζεται κανείς είναι μοναδική.

Γιατί μέσα από αυτές τις ιστορίες αποκαλύπτεται τόσο η σημαντική δουλειά που γίνεται μέσα σε αυτές, όσο και τα μηνύματα που περνούν στους ανθρώπους.

Μία τέτοια ιστορία μοιράστηκε με το Infokids.gr η καθηγήτρια Γαλλικών, Κωνσταντίνα Μπακοπούλου, έπειτα από μία υπέροχη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας μικρός μαθητής της της Ε’ Δημοτικού στο 10 Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης τής επιφύλαξε μία υπέροχη έκπληξη. Μία ζωγραφιά από την αίθουσα διδασκαλίας, γεμάτη σημαίες της Γαλλίας, την δασκάλα των γαλλικών του στην έδρα και τους μαθητές να τη χαιρετούν στα γαλλικά, όπως ακριβώς κι εκείνος.

Όπως μας εξομολογήθηκε η κα Μπακοπούλου, το συγκεκριμένο παιδάκι είχε λιγότερη ευχέρεια σε σχέση με τα άλλα παιδάκια στην κατανόηση και την προσοχή. Έτσι, εκείνη αποφάσισε να σταθεί κοντά του, να ασχοληθεί με το παιδάκι, μιλώντας και εξηγώντας του, με αποτέλεσμα να αγαπήσει το μάθημα, να νιώσει όμορφα και σαν ένα δείγμα ευγνωμοσύνης να φτιάξει αυτή τη ζωγραφιά.

Στην ανάρτησή της συγκινημένη η κα Μπακοπούλου μοιράστηκε τη ζωγραφιά, συνοδεύοντάς τη με το παρακάτω σχόλιο: «Η σχέση μας ξεκίνησε λίγο ανάποδα, όπως η γαλλική σημαία της ζωγραφιάς. Κοντούλης, τρομαγμένος λίγο ζωγράφος όπως βλέπετε. Δεν μπορώ να αγκαλιάσω αυτά τα γλυκά παιδιά που δυσκολεύονται. Όμως μιλήσαμε, καταλάβαμε γιατί δεν προσέχουμε και χτες, μέσα στον καταιγισμό ζόφου μου χάρισε αυτό. Και μου έφτιαξε τη χρονιά, όχι μόνο τη μέρα? Ανοιχτά τα σχολεία, για τέτοιες στιγμές»