Αρχική InfoDad Η συμπεριφορά των ανδρών επηρεάζεται από τις αδερφές και τις κόρες τους

Η συμπεριφορά των ανδρών επηρεάζεται από τις αδερφές και τις κόρες τους

father and daughterΕάν ο σύζυγός σας δεν ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού, δεν έχετε παρά να κατηγορήσετε γι’ αυτό τη νύφη σας!

Οι άνδρες που έχουν αδερφές είναι λιγότερο πιθανό να εκτελούν τις οικιακές εργασίες, ενώ τείνουν περισσότερο στην υιοθέτηση των παραδοσιακών ρόλων των δύο φύλων. Η αμερικανική αυτή έρευνα αποτελεί μέρος ενός νέου κύματος από ενδείξεις που μαρτυρούν την βαθιά επίδραση που έχουν οι γυναίκες στη συμπεριφορά των ανδρών.

Σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους, οι αδερφές, οι κόρες και οι σύζυγοι έχουν όλες μια ξεχωριστή επιρροή στο τρόπο που οι άνδρες συμπεριφέρονται στη δουλειά και στο σπίτι. Συγκεκριμένα, τα εύρηματα της μελέτης έδειξαν ότι οι άνδρες που έχουν αδερφές έχουν 6,6% λιγότερες πιθανότητες να ασχοληθούν με το πλύσιμο των πιάτων, ενώ είναι 13,5% πιο πιθανό να στηρίξουν κόμματα της δεξιάς.

man-and-woman-cleaning-with-eco-friendly-productsΟι ειδικοί θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στα βιώματα της παιδικής τους ηλικίας. Οι γονείς συνήθως ζητούν βοήθεια στο σπίτι από τις κόρες της οικογένειας, με αποτέλεσμα τα αγόρια να ανακαλούν και να υιοθετούν παρόμοιες συμπεριφορές στην ενήλικη ζωή τους.

Άλλες πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι η απόκτηση ενός γιου ή μιας κόρης μπορεί να επηρεάσει αντίστοιχα τη συμπεριφορά ενός νέου πατέρα στο χώρο εργασίας. Για παράδειγμα, οι άνδρες εργοδότες πληρώνουν περισσότερο τον εαυτό τους και λιγότερο τους εργαζόμενους εάν αποκτήσουν αγόρι, όμως εάν το πρώτο παιδί είναι κορίτσι συμβαίνει το αντίστροφο, δίνοντας μάλιστα μεγαλύτερο μισθό στις γυναίκες υπαλλήλους.

Τέλος, οι άνδρες γίνονται πιο γενναιόδωροι μετά την απόκτηση κόρης και λιγότερο προσκολλημένοι στα στερεότυπα των δύο φύλων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.