Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Η τέχνη συναντά τη μόδα στην έκθεση "Deste Fashion Collection: 1 to 8» στο Μουσείο Μπενάκη (26/6 - 12/10)

Η τέχνη συναντά τη μόδα στην έκθεση "Deste Fashion Collection: 1 to 8» στο Μουσείο Μπενάκη (26/6 - 12/10)

2014_DFC_Benaki_home-top2-928x373Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη πραγματοποίησαν Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έκθεση Destefashioncollection : 1 to 8, η οποία θα διαρκέσει από 26 Ιουνίου μέχρι 12 Οκτωβρίου 2014.

Το destefashioncollection είναι ένα εν εξελίξει πρότζεκτ του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, το οποίο διερευνά τα όρια ανάμεσα στην τέχνη και τον κόσμο της μόδας. Επιχειρεί μια νέα, πολλαπλή συλλεκτική διαδικασία η οποία εξελίσσεται αθροιστικά και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες προτάσεις. Από το 2007 και κάθε χρόνο, ένας καλλιτέχνης (από τον χώρο των εικαστικών τεχνών, της λογοτεχνίας, της αρχιτεκτονικής, του κινηματογράφου κλπ.) καλείται να δημιουργήσει μια πρωτότυπη συλλογή, μια “capsule collection”, επιλέγοντας πέντε κομμάτια από τη διεθνή μόδα της συγκεκριμένης περιόδου και προτείνοντας μια νέα ερμηνεία τους. Από την ερμηνεία αυτή προκύπτει ένα νέο έργο που εστιάζει στις μορφολογικές, αναπαραστατικές, υλικές και κοινωνικές συγγένειες και ανταλλαγές μεταξύ τέχνης και μόδας. Τα αντικείμενα μόδας που επιλέγει ο κάθε καλλιτέχνης για την "κάψουλα", αλλά και τα έργα τέχνης που δημιουργεί αντλώντας από αυτή, συνθέτουν την κάθε ετήσια συμμετοχή.

680817_SKETCH_04Βιβλίο σχεδίων έκθεσης, Σχέδια: Adam M. Bandler

Στο destefashioncollection έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής οι: Michael Amzalag & Mathias Augustyniak (M/M Paris) - 2007, Juergen Teller - 2008, Helmut Lang - 2009, Patrizia Cavalli - 2010, Charles Ray - 2011, Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη - 2012, Diller Scofidio + Renfro - 2013, Μαρία Παπαδημητρίου – 2014.

Πρόκειται για μια έκθεση που δεν εστιάζει αποκλειστικά ούτε στην τέχνη ούτε στη μόδα, αλλά μάλλον στις εντάσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους δύο κόσμους, στις συγγένειες που τους συνδέουν ή στην απόσταση που τους χωρίζει, καθώς και στο πρόβλημα κατανόησης της έννοιας του "σύγχρονου" όπως αυτή αναδύεται μέσα από τη σχέση τους. Εκείνο που θέλησε να τονίσει ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κ. Άγγελος Δεληβοριάς είναι "η μη συμβατικότητα της έκθεσης και η ευδιάκριτη φιλοσοφική προσέγγιση των αντικειμένων που εκτίθενται".

680828_VIDEO-STILL_01_GeorgiaΣτιγμιότυπο βίντεο από το διαδικτυακό project "we are everybody's contemporaries"

Με τη σειρά της η κ. Νάντια Αργυροπούλου, μία εκ των επιμελητών της έκθεσης, ανέφερε: "Επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε την έκθεση σαν ένα παράδειγμα του πώς αποκτούμε εμπειρία του χρόνου. Οι καλλιτέχνες θέλησαν να διαχειριστούν τη μόδα όπως και το χρόνο, προσπαθώντας δηλαδή να συνδυάσουν διαφορετικές μεταξύ τους εποχές".

Την επιμέλεια και το σχεδιασμό της έκθεσης έχουν αναλάβει οι Νάντια Αργυροπούλου, Adam Μ. Bandler και Mark Wasiuta, ενώ τα εγκαίνια πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς.

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ - Μειωμένο εισιτήριο: 3 ευρώ

Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς,

Πειραιώς 138


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.