Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Η Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 αλληλογραφεί με όλο τον κόσμο

Η Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 αλληλογραφεί με όλο τον κόσμο

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ2ΕΠΝ2014Το δικό τους, προσωπικό γραμματόσημο απέκτησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, φορέας διοργάνωσης της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, Μαρία Πασχαλίδου. Η ευκαιρία δόθηκε στο πλαίσιο μεγάλης υπαίθριας εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους από τη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και τα ΕΛΤΑ για να παρουσιαστεί το ειδικό γραμματόσημο που εκδόθηκε για τον θεσμό.

Ο κ. Μπουτάρης και η κ. Πασχαλίδου, όπως και πολυάριθμοι Θεσσαλονικείς που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, φωτογραφήθηκαν σε μηχάνημα των ΕΛΤΑ, προκειμένου να δημιουργήσουν στη συνέχεια επιτόπου (με ψηφιακή εκτύπωση) το προσωπικό τους γραμματόσημο.

Με το γραμματόσημο των ΕΛΤΑ το μήνυμα της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός αυτό τόνισε σε χαιρετισμό του ο κ. Μπουτάρης, επισημαίνοντας: «Η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ που είχε στόχο την κυκλοφορία του γραμματοσήμου μέσω του οποίου γίνεται παγκόσμια γνωστή η Θεσσαλονίκη και η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, παράλληλα δίνει έμφαση στην έννοια της αλληλογραφίας σε μία εποχή που κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Τα γράμματα, οι κάρτες, είναι πράγματα που μένουν».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Πασχαλίδου , η οποία τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί η ΕΠΝ 2014 ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με το γραμματόσημο που φρόντισαν να εκδώσουν τα ΕΛΤΑ για εμάς, καθώς και άλλα τέσσερα συλλεκτικά προϊόντα. Στόχος μας είναι να διαδώσουμε την ανάγκη για επικοινωνία, να στείλουμε μέσω της αλληλογραφίας ένα μήνυμα αισιόδοξο στους ανθρώπους που αγαπάμε».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συνεργασία αυτή με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΝ 2014. «Είναι μία ευχάριστη μέρα για τα ΕΛΤΑ, καθώς συμμετέχουμε στο πρόγραμμα της ΕΠΝ 2014. Κρατήσαμε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης τα μηνύματα εξωστρέφειας, πολυπολιτισμικότητας και συμμετοχής».

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ3ΕΠΝ2014Στη σημασία της έκδοσης του ειδικού γραμματοσήμου και τη σύνδεση της πρωτοβουλίας αυτής με τη νεολαία αναφέρθηκαν επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων των ΕΛΤΑ Γιώργος Βασιλόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος Φιλοτελισμού Μωυσής Κωνσταντίνης.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους ένα υπαίθριο ταχυδρομείο με γραμματοκιβώτιο και παραδοσιακά ποδήλατα ταχυδρόμου. Στο κοινό διατέθηκαν δωρεάν 5000 κάρτες, στις οποίες απεικονίζονται σκηνές από τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι θεματικές ενότητες της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.Επίσης παρουσιάστηκαν άλλα τέσσερα ειδικά συλλεκτικά φιλοτελικά προϊόντα: ειδικό συλλεκτικό τετράδιο με ένθετο αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη, ειδικό αριθμημένο φύλλο Προσωπικού Γραμματοσήμου σε πολυτελή συσκευασία, σετ 10 καρτών της Θεσσαλονίκης με αυτοκόλλητα γραμματόσημα και βελούδινη κασετίνα με επάργυρο γραμματόσημο της ΕΠΝ2014.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.