Αρχική InfoMommy Νέα Η Τουρκία πριμοδοτεί την γεννητικότητα με κίνητρα στους γονείς. Εμείς τι κάνουμε;

Η Τουρκία πριμοδοτεί την γεννητικότητα με κίνητρα στους γονείς. Εμείς τι κάνουμε;

blogdsc00192Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υποοφέρει από υπογεννητικότητα καθώς η παρατεταμένη οικονομική κρίση, τα ψαλιδισμένα έως ανύπαρκτα επιδόματα σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες ώστε να αποφασίσει ένα ζευγάρι να κάνει ένα ή περισσότερα παιδιά. Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εδώ, η γειτονική Τουρκία μας βάζει τα γυαλιά καθώς η κυβέρνηση του Ερντογάν με χθεσινή της ανακοίνωση προχώρηση στη λήψη μέτρων που ενθαρρύνουν τα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτούν περισσότερα παιδιά.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου περιλαμβάνεται η παροχή επιδόματος με τη γέννηση ενός παιδιού και η παράταση των αδειών μητρότητας. «Η οικονομία μπορεί να ανακάμψει έπειτα από μια κρίση, όμως αν διαταραχθεί η ανάπτυξη των οικογενειών, δεν μπορούμε να το διορθώσουμε», εξήγησε ο Νταβούτογλου.

Επιπλέον των τεσσάρων μηνών άδειας μητρότητας, που ήδη παρέχονται στις νέες μητέρες, η κυβέρνηση πλέον θα τους προσφέρει τη δυνατότητα όταν επιστρέφουν στη δουλειά να εργάζονται με μερική απασχόληση για δύο μήνες και να λαμβάνουν ολόκληρο τον μισθό τους.

Παράλληλα οι νέες μητέρες θα λαμβάνουν πλέον ένα επίδομα που θα φτάνει τις 600 τουρκικές λίρες (220 ευρώ) για κάθε παιδί.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρωθυπουργού, τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα διότι το οικονομικό μέλλον της χώρας «τίθεται σε κίνδυνο» από τη γήρανση του πληθυσμού. Ο πληθυσμός της Τουρκίας έφτασε από τα 20 εκατομμύρια που ήταν το 1950 στα 76 σήμερα, με το 15% να είναι κάτω των 15 ετών, όμως η δημογραφική ανάπτυξη μειώνεται και πέρυσι έφτασε το 1%. Ο Νταβούτογλου επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να διατηρήσει οπωσδήποτε το ποσοστό γεννητικότητα των 2,1 παιδιών ανά γυναίκα προκειμένου να διασφαλιστεί η ανανέωση των γενιών.

«Ένα παιδί σημαίνει μοναξιά, δύο αντιπαλότητα, τρία ισορροπία και τέσσερα αφθονία», είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ο Ερντογάν.

Εμείς που οι δείκτες γεννητικότητας είναι στα χαμηλότερα επίπεδα τι θα κάνουμε; Θα συνεχίσουμε να φορολογούμε και να τιμωρούμε όσους επιλέγουν να κάνουν παιδιά; Ζούμε σε μια χώρα που σε λίγο θα γεμίσει μεσήλικες και ηλικιωμένους. Ας δώσουμε κι εμείς κίνητρα και σίγουρα τα ζευγάρια δεν θα γυρίσουν την πλάτη τους.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτεκνοι δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία στον Σαμαρά και τον Παπούλια

Δωρεάν φύλαξη των παιδιών για να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.