“Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους” – Οι αμυχές στο πρόσωπο και το μακιγιάζ του παιδιού στην κηδεία

Πάτρα: Η μελανιά στο μάγουλο της Τζωρτζίνας την ημέρα της κηδείας της «καίει» την Πισπιρίγκου

Νέα τροπή στις έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα δίνει η ανεύρεση ενός φιαλιδίου με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Σχολιάζοντας τη θετική αυτή εξέλιξη ο πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι είναι καθοριστικής σημασίας.

“Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητήρίων”, δήλωσε ο κ. Λέων.

Δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό

Μιλώντας στην εκπομπή “Από τις Έξι” τόνισε ότι η ανεύρεσή του έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα. “Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας” δήλωσε ο κ. Λέων, ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά: “Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό“.

Για πρώτη φορά ο κ. Λέων δήλωσε “πως δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι τέλους της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού“.

Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, “η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος”. Και όπως υποστήριξε “ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες για να άρει τις αντιστάσεις του θύματος”.

Ηχητικό Ντοκουμέντο: Ο διάλογος Ρούλας - Τζωρτζίνας 3 μέρες πριν την πρώτη ανακοπή - Ο Μάνος παραδέχεται τα πάντα για την σπιτονοικοκυρά

 Ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης για τα σημάδια στο πρόσωπο της Τζωρτζίνας

Ερωτηματικά προκάλεσε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη σύμφωνα με το οποίο η Τζωρτζίνα έφερε σημάδια(πτωματικές υποστάσεις) στο πρόσωπο της και ταυτόχρονα στην πλάτη.

Συγκεκριμένα στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει: “Παρατηρούνται υποστάσεις κυανέρυρθρης χροιάς που καταλαμβάνουν το αριστερό ημιμόριο του προσώπου, το άνω βλέφαρο του δεξιού οφθαλμού, την δεξιά παρειακή χώρα και την οπίσθια επιφάνεια του κορμού του σώματος, καθώς και ήπια κυάνωση των ονύχων των χειρών και αποξήρανση του κάτω χείλους του στόματος.”

(Οι πτωματικές υποστάσεις ή αλλιώς livor mortis, είναι μεταθανάτιες. Το δέρμα παίρνει μια βαθιά ερυθρή χρώση ενώ εμφανίζονται εκτεταμένες κηλίδες ακανόνιστου σχήματος.)

Ο ιατροδικαστής μιλώντας στο ereportaz.gr είπε ότι εξέτασε τη σορό της 9χρονης την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου ενώ το κορίτσι πέθανε ,όπως είναι γνωστό το Σάββατο 29 Ιανουαρίου ,με ώρα θανάτου 15.50 (μετά την προσπάθεια ανάνηψης που απέβη άκαρπη). Αυτό σημαίνει ότι το νεκρό κοριτσάκι μπήκε σε ψυγείο. Ο ίδιος απέφυγε να πει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς περιμένει όπως μας είπε να  κληθεί από την 18η ανακρίτρια. Ιδού τι μας είπε επακριβώς ο Σωτήρης Μπουζιάνης: “Η Τζωρτζίνα πέθανε στις 29 Ιανουαρίου. Η νεκροψία-νεκροτομή έγινε την 1η Φεβρουαρίου ,μπήκε στο ψυγείο δηλαδή.

Όταν πεθαίνει κάποιος, ειδικά στο νοσοκομείο ,πάει στο νεκροθάλαμο του και ανάλογα με το πότε θα το πάρει το οποιοδήποτε γραφείο κηδειών, πολλές φορές το παίρνουν και αμέσως, το βάζουμε μετά σε ψυγεία και κατόπιν το φέρνουν σε μας”

Προσπάθησαν να κρύψουν τα σημάδια στη κηδεία με μακιγιάζ

Τον περασμένο Μάρτιο ,όταν είχε βγει η πληροφορία ότι το γραφείο κηδειών είχε μακιγιάρει τα σημάδια στο πρόσωπο της Τζωρτζίνας ο ιατροδικαστής σε επικοινωνία που είχαμε ήταν απόλυτος ότι η 9χρονη δεν έφερε σημάδια στο πρόσωπο. Μεταφέραμε μάλιστα στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” την θέση που είχε πάρει τότε ο κ. Μπουζιάνης.

Σήμερα αναφερόμενος στο θέμα αυτό με τα σημάδια μας είπε:  “Είναι πολλά γραφεία τελετών που καλλωπίζουν τη σορό. Το τι έκανε το συγκεκριμένο γραφείο κηδειών δεν το ξέρω”.

Ο υπεύθυνος του γραφείου κηδειών “Σαμιώτης” στην Πάτρα μας είχε πει τότε ότι έκαναν μακιγιάζ στην Τζωρτζίνα  ,όπως κάνουν σε όλες τις σορούς για αισθητικούς λόγους. Το μακιγιάζ ελέγχθηκε μάλιστα τότε από μέλη της οικογένειας της 9χρονης.

Μαρτυρία “φωτιά” για το μακιγιάζ του παιδιού στη κηδεία

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Μαρτίου είχε δει το φως της δημοσιότητας μια μαρτυρία προσώπου που έδωσε το παρών στη κηδεία της 9χρονη Τζωρτζίνας και όπως είχε τονίσει τότε το μακιγιάζ είχε προκαλέσει αίσθηση εκείνη τη μέρα.

«Στην κηδεία της Τζωρτζίνας έγινε σούσορο, ανάμεσα σε εμάς που παραβρεθήκαμε γιατί το πρόσωπο του παιδιού ήταν περασμένο με μέικαπ. Όλοι παραξενευτήκαμε. Όταν πλησίασαν το παιδί για να το αποχαιρετήσω είδα στο αριστερό του μάγουλο σημάδια. Σαν χτυπήματα.» Τότε όπως λέει δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Όμως εκείνες οι εικόνες βρίσκονται τις τελευταίες ώρες συνεχώς στο μυαλό του: «Δεν έδωσα τότε μεγάλη σημασία, όμως τώρα με όλα όσα ακούγονται, όλοι εδώ στην Πάτρα το συζητάμε. Γιατί ένα παιδάκι να ήταν βαμμένο;»

Διαβάστε επίσης:

Η Πισπιρίγκου τηλεφωνούσε πιεστικά σε ιατροδικαστές για το θάνατο της Μαλένας – Αναλαμβάνει την υπεράσπισή της ο Κούγιας;

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η UNESCO ανακοίνωσε συνομιλίες Αθήνας – Λονδίνου για την επιστροφή τους

Μπουρεκάκια με τυρί και πιπεριά