Αρχική InfoMommy Νέα Η UNICEF καλεί να αναληφθεί επειγόντως δράση για να προστατευθούν τα παιδιά εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης

Η UNICEF καλεί να αναληφθεί επειγόντως δράση για να προστατευθούν τα παιδιά εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης

(Syria_1,_Emergencies_6)_(9362333059)Οι συγκλονιστικές εικόνες των παιδιών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη και πνίγονται ή πεθαίνουν από ασφυξία καλούν να αναληφθεί επειγόντως δράση για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τόνισε χθες Πέμπτη ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά Άντονι Λέικ είπε ότι ο θάνατος του αγοριού του Αϊλάν Κούρντι, όπως και ο θάνατος ενός κοριτσιού ενός έτους που πέθανε από ασφυξία μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο στην Αυστρία την περασμένη εβδομάδα, «ραγίζουν καρδιές».

«Καθώς η κρίση των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη βαθαίνει, αυτές δεν θα είναι οι τελευταίες συγκλονιστικές εικόνες που θα δουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στις τηλεοπτικές τους οθόνες και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων», προειδοποίησε ο Λέικ.

Ο ίδιος τόνισε πως «το σοκ πρέπει να παρακινήσει δράση», καλώντας να υπάρξει μια συνολική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης και να δοθεί εκ νέου η έμφαση στα παιδιά.Ο Λέικ ανέφερε ότι είναι κρίσιμο να προσφερθούν οι βασικές υπηρεσίες στους μικρούς πρόσφυγες και μετανάστες, να σταλούν ειδικοί στην παιδική πρόνοια προκειμένου να προσφέρουν την υποστήριξή τους στα παιδιά αυτά, αλλά και να ενταθούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προκειμένου να προληφθούν νέες τραγωδίες. Η τέταρτη πρόταση του Λέικ, στην οποία έδωσε τη μεγαλύτερη έμφαση, είναι «να προτάσσεται το συμφέρον των παιδιών σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτά».

Ο Άντονι Λέικ υπολόγισε πως το ένα τέταρτο των προσφύγων και των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική που έχουν φθάσει στην Ευρώπη είναι παιδιά. Εξήγησε πως 106.000 αιτήσεις υποβολής ασύλου που υποβλήθηκαν στις ευρωπαϊκές χώρες ως τον Ιούνιο αφορούν παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.