Αρχική Infokids Υγεία Η Unicef κινητοποιείται για να κρατήσει ασφαλείς τις κοινότητες από τον ιό Ζίκα

Η Unicef κινητοποιείται για να κρατήσει ασφαλείς τις κοινότητες από τον ιό Ζίκα

Με τον ιό Zika να αποτελεί πλέον έναν μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, που επηρεάζει περισσότερες από 20 χώρες στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, η Unicef συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις, ώστε να κινητοποιηθούν οι κοινότητες για να προστατευθούν από τη μόλυνση.

«Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμη πειστικές αποδείξεις για το πώς συνδέονται η μικροκεφαλία και ο ιός Zika, υπάρχει αρκετή ανησυχία για να δικαιολογείται άμεση δράση», δήλωσε η Dr. Heather Papowitz, Ανώτερη Σύμβουλος της Unicef για την Υγεία σε Έκτακτες Καταστάσεις. Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να παρέχουμε στις γυναίκες και τις εγκύους μητέρες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα μωρά τους και πρέπει να συνεργαστούμε με κοινότητες σχετικά με την εύρεση ενός τρόπου για να εμποδιστεί το κουνούπι που μεταφέρει και μεταδίδει τον ιό».

Οι εγγεγραμμένες περιπτώσεις μικροκεφαλίας στα νεογέννητα μωρά στη Βραζιλία έχουν εκτοξευθεί σε 4.180, το χρονικό διάστημα μεταξύ 22 Οκτωβρίου 2015 και 26 Ιανουαρίου 2016. Το 2014, υπήρξαν 147 περιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Δουλεύοντας με την κυβέρνηση και άλλους εταίρους, η Unicef παρέχει στις κοινότητες στη Βραζιλία μηνύματα για το πώς να αποφεύγουν τα τσιμπήματα των κουνουπιών, αλλά και για το πώς να εξαλείψουν τους τόπους αναπαραγωγής τους.

Με τον ιό να εξαπλώνεται πολύ και γρήγορα, τα απλά μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κρατηθούν ασφαλείς περιλαμβάνουν τη χρήση εντομοαπωθητικού που να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο το σώμα, τη χρήση ανοιχτόχρωμων ρούχων, την εξάλειψη μερών όπου τα κουνούπια μπορούν να αναπαραχθούν και την τοποθέτηση σητών στα παράθυρα και τις πόρτες. Οι έγκυες γυναίκες που νομίζουν ότι έχουν εκτεθεί στον ιό θα πρέπει να αναζητήσουν περίθαλψη από εκπαιδευμένο προσωπικό υγείας.

Ενώ η αύξηση των περιστατικών μικροκεφαλίας έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί μόνο στη Βραζιλία, η Unicef κλιμακώνει την υποστήριξή της και προς τις άλλες χώρες της περιοχής και είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις εθνικές κυβερνήσεις, όπως απαιτείται με τη χρήση του δικτύου των 24 γραφείων της που εξυπηρετούν 35 χώρες και εδάφη.

Η Unicef έχει κάνει μια έκκληση για σχεδόν $9.000.000 δολάρια για την ενίσχυση των προγραμμάτων της για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και την άμβλυνση των επιπτώσεων στα νεογνά και τις οικογένειές τους σε όλη την περιοχή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter