Η Unicef στηρίζει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στο σκάνδαλο που ξέσπασε για το ρόλο του στον Οργανισμό

Η εικόνα του Ντέιβιντ Μπέκαμ δέχτηκε ισχυρό πλήγμα τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Football Leaks και της γαλλικής mediapart.fr, ότι ο Βρετανός άσος του ποδοσφαίρου αρνείται συνεχώς να προσφέρει χρήματα ως πρέσβης της Unicef στον οργανισμό.

Κάποια από τις καταγγελίες που επίσης φέρεται να αντιμετωπίζει ο Μπέκαμ ήταν και η άρνησή του να ταξιδέψει με δικά του έξοδα, απαιτώντας από τη Unicef το ποσό των 7.740 ευρώ για να πετάξει σε business class. Επίσης, μία από τις αναφορές που πλήττουν την εικόνα του έρχεται και από τις επιλογές των χορηγών για να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στο διάστημα. Ανάμεσα στους υποψήφιους χορηγούς ήταν και δικτάτορες, όπως ο Μπονγκό της Γκαμπόν, ο Αλίγεφ του Αζερμπαϊτζάν και ο Ναζαρμπάγιεφ από το Καζακστάν.

«Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Unicef έχουν άριστη συνεργασία εδώ και 15 χρόνια. Ο οργανισμός “David Beckham 7 Fund” έχει συγκεντρώσει και δωρίσει εκατομμύρια λίρες για παιδιά σε όλο τον κόσμο. Έχει διαθέσει ενέργεια, χρόνο και χρήματα, τηρώντας τη συνεργασία του με τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς και μάλιστα, όταν αγωνιζόταν στην Παρί, διέθετε όλο το μισθό του στη Unicef», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μπέκαμ ως απάντηση στα δημοσιεύματα που αμαυρώνουν την εικόνα του.

Από την πλευρά του, ο Οργανισμός της Unicef έσπευσε να αποκαταστήσει την εικόνα του, δηλώνοντας «ιδιαίτερα περήφανος» για τη συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Εκτός από το να διαθέτει γενναιόδωρα το χρόνο, την ενέργεια και την υποστήριξή του για να ευαισθητοποιήσει και να συγκεντρώσει ποσά για τη δουλειά της Unicef με τα παιδιά, ο Ντέιβιντ έχει διαθέσει σημαντικά ποσά προσωπικά. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το 7 Fund και τα επιτεύγματά του για τα παιδιά», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού.