Η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας απαντά σε ανακριβή δημοσιεύματα

 
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σε ορισμένα διαδικτυακά, κυρίως, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε Μέσα Ενημέρωσης επαγγελματιών υγείας, με τίτλο «PharmaSwiss: Με δύο εξαγορές και έναν νέο εισαγόμενο κωδικό ανατρέπει ισορροπίες», η φαρμακευτική εταιρεία Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας ανακοινώνει τα ακόλουθα, προς αποκατάσταση ανακριβών πληροφοριών και της αλήθειας εν γένει:

1. Η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας απέκτησε, στις 4.5.16, το φαρμακευτικό σκεύασμα Abilify® από την Otsuka Pharmaceuticals Europe Ltd (και όχι από την εταιρεία Lundbeck Hellas A.Ε., όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα), με συμφωνία διανομής, μάρκετινγκ προώθησης και πωλήσεων, για την Ελλάδα και την Κύπρο, σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Otsuka με την Valeant σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Το σκεύασμα Abilify® ενδείκνυται, όχι μόνο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας (Schizophrenia) αλλά και της διπολικής διαταραχής (Bipolar disorder).

2. Οι εξαγορές εταιρειών / προϊόντων , είναι μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της Valeant, εντούτοις, η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας δεν έχει πρόσφατα εξαγοράσει οποιοδήποτε σκεύασμα στην κατηγορία προϊόντων ΜΗΣΥΦΑ και δε σχεδιάζει επί του παρόντος οποιαδήποτε αλλαγή στις συσκευασίες οιουδήποτε ΜΗΣΥΦΑ προϊόντος της.

3. Η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας παραμένει απολύτως σταθερή στην πολλές φορές, μέχρι σήμερα, δεδηλωμένη στρατηγική της θέση, σχετικά με το θέμα της απελευθέρωσης των καναλιών διανομής των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων στην Ελλάδα. Η πολιτική της εταιρείας εκφράζεται αποκλειστικά από την άποψη, ότι ο φυσικός χώρος διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων είναι το Ελληνικό Φαρμακείο, πάντα «από το χέρι» του Φαρμακοποιού.

4. Η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας έχει πράγματι αποκτήσει τα δικαιώματα του φαρμακευτικού σκευάσματος Mysimba®, για την Ελλάδα. Το πραγματικά καινοτόμο αυτό σκεύασμα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με δίαιτα και άσκηση, για τη διαχείριση του βάρους σε ενήλικες οι οποίοι είναι: παχύσαρκοι (με δείκτη μάζας σώματος – ΔΜΣ – 30 ή και μεγαλύτερο), υπέρβαροι (με ΔΜΣ από 27 έως 30), με σχετιζόμενες με το βάρος επιπλοκές, όπως διαβήτης, μη φυσιολογικά αυξημένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Το σκεύασμα θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά όταν θα ολοκληρωθεί από τις αρχές η διαδικασία έγκρισης τιμής, ενώ δε θα είναι ενταγμένο σε καθεστώς αποζημίωσης από το κράτος. Η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας δεν έχει ποτέ προβεί σε επαφές με αρμόδιους κρατικούς φορείς, προκειμένου, το συγκεκριμένο σκεύασμα, να ενταχθεί σε καθεστώς αποζημίωσης, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι για αυτή τη κατηγορία προϊόντων δε προβλέπεται καθεστώς αποζημίωσης.

Η Valeant Pharmaceuticals International, Inc αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικές φαρμακευτικές εταιρείες, διεθνούς κύρους. Με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά, απασχολεί 22.000 ανθρώπους στο παγκόσμιο δίκτυό της, είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο. Σε επίπεδο προϊόντων, αποτελεί μια εξειδικευμένη φαρμακευτική εταιρία που αναπτύσσει και προωθεί συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά σκευάσματα, σε ποικίλες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως η δερματολογία, η οφθαλμολογία, η νευρολογία, τα επώνυμα γενόσημα και τα προϊόντα OTC. Η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδος ιδρύθηκε το 2005 και, σήμερα, απασχολεί 73 εργαζόμενους συνολικά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο του συνταγογραφούμενου φαρμάκου, των προϊόντων OTC & των ΜΗΣΥΦΑ, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, της δερματολογίας και των οφθαλμολογικών προϊόντων. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, τα προϊόντα που διακινεί παράγονται στην Ελλάδα.