Η βιταμίνη Β12 ευθύνεται για την ακμή που σε ταλαιπωρεί

adult-acne1Τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Β12 στον οργανισμό ενδεχομένως να επηρεάζουν τη μικροβιακή δραστηριότητα σε ορισμένα άτομα και έτσι να ενισχύουν τις πιθανότητες εκδήλωσης ακμής.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Science Translational Medicine, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Μοριακής και Ιατρικής Φαρμακολογίας Χουιγινγκ Λι, μελέτησαν τον ρόλο της βιταμίνης Β12 και την γενετική δραστηριότητα που μπορεί να εμπλέκεται στην εκδήλωση της ακμής.

«Υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια που μπορεί να επηρεάζουν τον τρόπο που εκδηλώνονται οι εξάρσεις της ακμής ή όχι. Και αυτά μπορεί να μπορούν στο στόχαστρο νεότερης γενιάς θεραπείων» εξηγεί η Δρ Λι.

Η βιταμίνη Β12 εμπεριέχεται εν αφθονία σε ζωικά προϊόντα, όπως τα γαλακτοκομικά και τα θαλασσινά. Η ανεπάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης έχει σχετιστεί με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η αναιμία, νευρολογικές και γαστρεντερικές διαταραχές, προβλήματα όρασης και απώλεια μνήμης. Στην παρούσα μελέτη οι επιστήμονες μελέτησαν τους παράγοντες που κάνουν τα άτομα ευάλωτα στην ακμή. Η Δρ Λι και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι η βιταμίνη Β12 ενδεχομένως να πυροδοτεί την ακμή διαταράσσοντας έναν τύπο βακτηρίων του δέρμστος, το Propionibacterium acnes, που σχετίζεται άμεσα με την ακμή.

Διαβάστε επίσης:

Μπορεί η διατροφή μου να φουντώσει την ακμή;

Σήμερα θεραπεύουμε την ακμή 100%, με σύγχρονες θεραπείες και έγκαιρη παρέμβαση – Ποιοι μύθοι δεν ισχύουν

Γιατί δεν πρέπει να αγγίζεις τα σπυράκια;