Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Η "χώρα των Διδύμων" υπάρχει και βρίσκεται στην Νιγηρία!

Η "χώρα των Διδύμων" υπάρχει και βρίσκεται στην Νιγηρία!

Igbo-Ora-twins2-550x365Πώς θα σας φαινόταν αν καθώς περιδιαβαίνετε τους δρόμους μιας πόλης συναντούσατε ανά τακτά χρονικά διαστήματα πανομοιότυπα ζευγάρια διδύμων; Αυτό ακριβώς θα ζήσετε αν ο δρόμος σας φέρει στο Igbo-Obra, μια αγροτική κοινότητα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Νιγηρίας, η οποία έχει αυτοαναγορευθεί ως η "Πατρίδα των διδύμων". Η ονομασία διόλου τυχαία δεν είναι καθώς όπως υποστηρίζει και ο αρχηγός της κοινότητας Olayide Akinyemi «δεν υπάρχει σχεδόν καμία οικογένεια εδώ χωρίς ένα δίδυμα παιδιά ."

Igbo-Ora-twins3-550x366

Το φαινόμενο έχει την εξήγησή του καθώς η Δυτική Αφρική έχει τα υψηλότερα ποσοστά διδύμων στον κόσμο, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη φυλή Γιορούμπα της Ίγκμπο-Obra που το 5% των γεννήσεων είναι δίδυμα. Τι είναι λοιπόν αυτό το ιδιαίτερο που κάνει τις γυναίκες να γεννούν δίδυμα;  Μάλλον το μυστικό κρύβεται στη συχνή κατανάλωση γλυκοπατάτας που πιστεύεται ότι περιέχει ένα φυτικό ισοδύναμο των οιστρογόνων, που ονομάζεται φυτοοιστρογόνα, τα οποία μπορούν να διεγείρουν τις ωοθήκες να παράγουν το καθένα ένα ωάριο.

t-1_15

Παρά πολλοί άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη θεωρία αυτή. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ιατρική απόδειξη για να συνδέσει τις διατροφικές ίνες με τη γέννηση διδύμων. Ο διευθύνων σύμβουλος της μαιευτικής στο νοσοκομείο Muyibi Yomi πιστεύει ότι η εξήγηση για τόσες πολλές διδύμων γεννήσεων είναι γενετική: «αν μια οικογένεια έχει ιστορικό πολλαπλών γεννήσεων, αυτό θα συνεχίσει από γενιά σε γενιά».

Igbo-Ora-twins

Όποια κι αν είναι η πραγματική εξήγηση, ένα πράγμα είναι σίγουρο - οι άνθρωποι Γιορούμπα είναι υπερήφανοι για τα δίδυμα τους. Παρά το γεγονός ότι στην προ-αποικιακή εποχή, κάποιες κοινότητες σκότωναν τα δίδυμα και μερικές φορές τη μητέρα, επειδή θεωρούνταν ως σημάδια του κακού, σήμερα θεωρούνται θεία δώρα. "Τα δίδυμα αντιμετωπίζονται με στοργή, αγάπη και σεβασμό. Η γέννησή τους είναι ένας καλός οιωνός, ".

twins2 (1)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.