Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Η χρήση των smartphones τη νύχτα επηρεάζει τον ύπνο και την αποδοτικότητα

Η χρήση των smartphones τη νύχτα επηρεάζει τον ύπνο και την αποδοτικότητα

Jan-24-6-blogΗ απενεργοποίηση του κινητού τηλεφώνου στις 9 το βράδυ θα μπορούσε να σας κάνει πολύ πιο παραγωγικούς την επόμενη μέρα, όπως αποκάλυψαν οι επιστήμονες.

Ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον διαπίστωσε ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων αργά τη νύχτα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ύπνου και να επηρεάσει την απόδοσή σας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της επόμενης ημέρας.

teen-girl-with-smartphoneΌπως αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Christopher Barnes, επίκουρος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, τα smartphones είναι σχεδόν τέλεια σχεδιασμένα για να διαταράξουν τον ύπνο.

Επειδή κρατούν τον χρήστη πνευματικά συνδεδεμένο ως αργά το βράδυ με διάφορα θέματα που ίσως τον απασχολούν, είναι δυσκολότερο να αποφορτιστεί από μία πιεστική μέρα, να χαλαρώσει και τελικά να κοιμηθεί.

Ίσως η πιο δύσκολη πτυχή των smartphones είναι να αποφύγουμε την έκθεση στο μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες αφής. Ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες το μπλε φως αναστέλλει την παραγωγή της μελατονίνης -της ορμόνης του ύπνου-, γεγονός που σημαίνει ότι οι οθόνες των smartphones είναι ικανές να παράγουν αυτό το αποτέλεσμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.